изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:27 EEST
ГАЛИН ОТ КАВАРНА ИЗТОЧИЛ 1 МЛН. ДОЛАРА ОТ САЩ    
Ред и сигурностБългарин, който източвал банкови сметки в Америка, се скрил от щатското правосъдие у нас. В досието му фигурират още отвличане на дете и изнасилване.  43-годишният Галин е от Каварна, Той се издирва в САЩ заради издадени заповеди за арест от Окръжния съд в северния район на Илинойс. Към него са повдигнати обвинения, като част от тях са за 6 банкови измами, извършени в щата от юли 2005-та до март 2006-та година. Той е причинил щети на стойност 950 000 долара на американски финансови институции, отпуснали му заеми за два вида собственост. Нашенецът е обвинен още в сексуална злоупотреба и отвличане на дете, извършени през есента 2005-та, също в Илинойс.

В момента мъжът е с временна мярка задържане под стража за 60 дни, наложена му от Окръжния съд в Добрич. Действията на българските власти са взети по искане на Интерпол, както и от съдебните власти на САЩ. 

В документите за временно задържане на съдебните власти на САЩ е декларирано намерението им да направят официално искане за екстрадирането на каварненеца, като е посочено, че за първото деяние Наказателният кодекс на САЩ предвижда наказание до 30 години затвор, а за второто – 7 години.

Галин е задържан в полицейското управление в Каварна. В съда е заявил, че е съгласен да бъде екстрадиран, но желае до предаването му на американските власти да бъде със семейството си.
 
Окръжен съд – Добрич, задържа под стража 43-годишен каварненец по искане на съдебните власти на САЩ

                                                         

            Окръжен съд – Добрич, взе временна мярка за неотклонение задържате под стража за 60 дни на 43-годишния Галин Г. Ф. от гр. Каварна. Тя бе наложена по искане за временно задържане от Интерпол – Вашингтон, и съдебните власти на Съединените американски щати. Те го издирват въз основа на заповеди за арест, издадени от Окръжен съд, Северен район на Илинойс, САЩ за осъществяване на наказателно преследване. Срещу него са повдигнати обвинения за 6 банкови измами, извършени в Северен район на Илинойс, САЩ за периода 01.07.2005 г. – март 2006 г., с което е причинил щети на стойност 950 000 USD на американски институции, отпуснали му заеми за два вида собственост, както и за сексуална злоупотреба и отвличане на дете, извършени в периода от 23.09.2005 г. до 07.10.2005 г. също в Илинойс.

            В документите за временно задържане на съдебните власти на САЩ е  декларирано намерението им да направят официално искане за екстрадиране на българския гражданин. То е допустимо по силата на Договор за екстрадиция между Правителството на Република България и САЩ, в сила от 21.05.2009 г.

            Посочено е, че за първото деяние Наказателният кодекс на САЩ предвижда наказание до 30 години лишаване       от свобода, а за второто – 7 години. По българското законодателство то е наказуемо с повече от 1 година лишаване от свобода.

            На 15.11.2012 г. Галин Ф. е бил установен и задържан в РУП – Каварна.

            Пред Окръжен съд – Добрич, Галин Ф. заяви днес, че е съгласен да бъде екстрадиран, но желае до фактическото му предаване да бъде със семейството си.

            Окръжен съд – Добрич, след като взе предвид направеното от Окръжна прокуратура – Добрич предложение за задържането му във връзка с искането на американските съдебни власти, представените доказателства и становищата на страните, прие, че към настоящия момент следва да бъде наложена временна мярка за неотклонение задържане под стража за срок от 60 дни. Съдът смята, че при по-лека мярка за неотклонение има опасност Галин Ф. да се укрие. Това се обосновава от характера на престъпленията, за които той е търсен, предвиденото за тях наказание по американския Наказателен кодекс и посоченото в искането, че той е бил освободен под условия в САЩ, след което е нарушил условното си освобождаване с прибирането си в България. Съдебният състав прецени, с временната мярка за неотклонение ще осуетено евентуалното укриване на лицето и ще се осигури присъствието му за разглеждане на молбата за екстрадиция.

            Определението на Окръжен съд – Добрич, за вземане на временна мярка за неотклонение подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна.

 

16.11.2012 г.                                                  Пресслужба Добрички окръжен съд     


 


Сходни връзки

ГАЛИН ОТ КАВАРНА ИЗТОЧИЛ 1 МЛН. ДОЛАРА ОТ САЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди