изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:22 EEST
Окръжен съд – Добрич, разглежда искане за признаване на глоба, наложена от германски кмет    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, разглежда наказателно дело, образувано по искане за признаване и изпълнение на финансова санкция, наложена на 38-годишния Шенол М. А. от гр. Тервел. Федерална служба „Правосъдие” на Германия търси от него 243,50 EUR, наложени му като финансова санкция и разходи за административно производство.

На 23.03.2011 г. той е бил глобен от главния кмет на град Кьолн с 220 EUR за нарушение на Правилника за движение по пътищата, Правилника за регистрация на участниците в движението по пътищата и Закона за движение по пътищата. На 31.01.2011 г. към 16 ч. той е управлявал по улица в Кьолн, товарен автомобил „Мерцедес” с ремарке, като двете превозни средства са били с добричка регистрация, и моторното превозно средство било с устройство, неотговарящо на изискванията. С това Шенол А. е причинил съществена угроза за движението и сигурността на трети лица. В акта на германската администрация се посочва, че товарният автомобил и ремаркето се окачествяват като несигурно за движението.  

Днес Окръжен съд – Добрич, даде ход на делото в отсъствието на Шенол А., който бе представляван от ангажиран от него адвокат. По искане на Окръжна прокуратура – Добрич, съдът разпореди да бъде изпратено запитване до главния кмет на град Кьолн, за да изясни процедурата, по която е бил санкциониран българският гражданин. Според представителя на прокуратурата от издаденото от кмета удостоверение не става ясно, дали са били спазени правата на българския гражданин и с това се затруднява изпълнението на Закона за признаване, изпълнение и изпращане на решения за конфискация или отнемане и решения за налагане на финансови санкции.

Окръжен съд – Добрич, разпореди също да бъде преведено на български език Наказателното постановление, с което е санкциониран тервелчанинът.

Делото ще продължи на 17.12.2012  г.

 

 

19.11.2012 г.                                    Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, разглежда искане за признаване на глоба, наложена от германски кмет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди