изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:30 EET
ПРИДОБИВКИ ЗА ПОЧТИ 200 000 ЛЕВА В СОУ "П. Р. СЛАВЕЙКОВ"    
ОбразованиеС официалното откриване на нови придобивки по проект "Създаване на иновативна учебно-творческа среда чрез модернизация на материално-техническата база" в петък СОУ "П. Р. Славейков" отбеляза своя патронен празник. Те са на стойност почти 200 000 лева. 140 000 лева са безвъзмездна помощ от фондация "Америка за България", останалите около 48 000 лева са осигурени от община Добрич и Училищното настоятелство.

Гости на официалното откриване бяха президентът на фондацията Патрик Бракън, изпълнителният й директор Десислава Тальокова, Иванка Цанкова - програмен директор "Образование и библиотеки", кметът на Добрич Детелина Николова, представители на общината, на Регионалния инспекторат по образованието и др.

Благодарение на проекта в СОУ "П. Р. Славейков" са оборудвани два компютърни кабинета с терминален компютърен клас с два сървъра и 30 терминални устройства. Изградена е многофункционална конферентна интерактивна зала с 30 лаптопа с транспортно решение. Компютърните кабинета и залата  разполагат с интерактивни мобилни дъски. Оборудвана е интернет читалня, в която има терминален компютърен клас с 10 терминала, индивидуална маса за всеки ученик и ергономични столове. Във фоайето на училището - на втория и третия етаж, са обособени зони за релакс, които са с мека мебел, мултифункционални маси и лед-екрани. Във фоайето на първия етаж пък е създаден детски кът с пързалка-кораб. Извършена е подмяна на облицовките в корпус Б с негорима предстенна обшивка и минерална мазилка.

По повод патронния празник в ДТ "Йордан Йовков" в петък се състоя и концерт на талантливи възпитаници на СОУ "П. Р. Славейков".

357 проекта на стойност над 120 милиона долара е финансирала от създаването си до сега фондация "Америка за България", съобщи Десислава Тальокова. Някои от проектите вече са приключили, други продължават да се реализират. Тальовока посочи, че фондацията развива дейността си в шест области - образование и библиотеки, изкуство и култура, гражданско общество, демократични институции, земеделие и околна среда, археология и културен туризъм и социална сфера. НДТ 

 


Сходни връзки

ПРИДОБИВКИ ЗА ПОЧТИ 200 000 ЛЕВА В СОУ "П. Р. СЛАВЕЙКОВ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.23 секунди