изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:53 EET
Варненските хематолози не оттеглиха оставките си    
ЗдравеНе е отминала заплахата Североизточна България да остане без кръв и кръвни продукти. Варненските хематолози днес не оттеглиха оставките си. Срещата им с министър Десислава Атанасова във Варна, продължила повече от час, завърши без особен резултат. Медиците заявиха, че от здравното ведомство не им предлагат нищо ново от това, което беше обявено преди дни. Единствено общината се е ангажирала да подпомогне финансово Кръвния център в морския град, но с колко тепърва ще се решава.

След решаващата среща варненските хематолози и здравният министър така и не си стиснаха ръцете. Медиците си дадоха няколко дни за размисъл. „Точно в този момент не оттегляме оставките си, тъй като в момента разговорът е в един суров вид. Затова решихме през следващите дни да си осмислим нещата“, посочи д-р Маргарита Точкова, председател на синдикалната секция на КТ „Подкрепа” в Кръвния център.

Министър Атанасова заяви, че решението на медиците ще бъде ясно най-вероятно до края на седмицата. Във Варна тя не предложи нищо ново по отношение на заплащането. „Знаете, предлагаме от 1 ноември 16,63% увеличение на заплатите и от 1 януари  – нови между 17 и 20%. Тези средства ние ще реализираме от икономии от структурни промени“, отбеляза Атанасова.

Не много доволен от разговорите остана д-р Добромир Стайков, лекар в Кръвния център. „От министерството чухме, че това са възможностите. Общо взето това започна да ми прилича  на един български футболен клубен отбор  - треньорите се сменят всяка година и казват, че това са възможностите на момчетата. Това чухме и днес – просто от страна на министерството на здравеопазването няма нищо ново“, коментира специалистът.

Единственото обещание дойде днес от страна на местната власт. „Към всичко онова, което министерството се ангажира да реализира във връзка с исканията, подчертавам справедливи, на хората, ние ще добавим определена сума, която ще уточним допълнително, към издръжката на центъра за следващата 2013 година“, каза градоначалникът Кирил Йорданов.

До днешната среща се стигна, след като преди седмица заради ниското заплащане и лошите условия на труд 38 от общо 53-мата служители на кръвния център хвърлиха оставки. http://bg.time.mk

 


Сходни връзки

Варненските хематолози не оттеглиха оставките си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди