изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:58 EET
ПРЕДЛАГАТ ПАРК ДА СЕ НАРИЧА „СВ. ДИМИТЪР”    
Новини Градският парк в района на кварталите “Балик” и “Йовково” в Добрич да носи името “Свети Димитър”, предлагат от общинската управа. Предложението е във връзка с разработването на интегрираните планове за градско развитие, при което бяха идентифицирани проекти за финансиране в периода 2014-2020 г. Един от проектите обхваща район на квартал Балик-Йовково, който ще бъде предложен за проектиране и финансиране като парк в зона със социален характер.

За целта обаче е нужно той да бъде именуван,посочват от общината.По предложение на кмета Детелина Николова до Комисията по именуване и преименуване на улици, площади, квартали и общински институти се предлага паркът до паметника на Добротица да се именува парк „Свети Димитър”. Става въпрос за парка, разположен между булевард „Добруджа” и кварталите „Дружба”, „Христо Ботев” и „Балик”. Посочва се, че градският парк носи името „Свети Георги”, най-вероятно поради близостта му с едноименния храм. В тази връзка в предложението се посочва, че близо до парка, за който сега се търси име, се намира параклис, който носи името на Св. Димитър. В тази връзка се предлага паркът да се нарече „Св. Димитър”, още повече, че светецът е много почитан у нас.
Предложението ще бъде разгледано на заседанието на Общинския съвет на 27 ноември. НДТ
 


Сходни връзки

ПРЕДЛАГАТ ПАРК ДА СЕ НАРИЧА „СВ. ДИМИТЪР” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди