изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:40 EEST
ЗАПОЧВА НОВИЯТ ПРИЕМ ПО ПЧЕЛАРСКАТА ПРОГРАМА    
ЗемеделиеОт 27 ноември 2012г. ДФ „Земеделие” ще приема заявления за подпомагане по мерките на Националната програма по пчеларство за тригодишния период 2011-2013г. Кандидатите могат да подават документи в Централното управление на ДФЗ – отдел „Месо и пчеларство” или в областните дирекции на фонда – по местожителство за физическите лица и по адрес на седалището за юридическите лица.

Необходимите документи ще бъдат публикувани на интернет страницата на ДФЗ, www.dfz.bg, в раздел „Селскостопански пазарни механизми” – „Месо и пчеларство” – „Националната програма по пчеларство за тригодишния период 2011-2013г.”.
 Приемът ще продължи до 15 януари 2013 или до изчерпване на финансовия ресурс по съответната мярка и сектор. Предвиденият бюджет за 2013 е над 6.3 милиона лева. По мерки А „Техническа помощ за пчелари и сдружения на пчелари” и Е „Сътрудничество със специализирани органи за осъществяването на практика на приложните изследователски програми в областта на пчеларството и пчелните продукти” кандидати могат да бъдат браншови пчеларски организации, асоциации и сдружения на пчелари, които са регистрирани като юридически лица с нестопанска цел. Допустими за участие са още висшите учебни заведения, в които се преподават дисциплините „пчеларство” или „пчелна патология”; научни асоциации по пчеларство и пчеларски сдружения, регистрирани по реда на закона за юридическите лица с нестопанска цел (ЗЮЛНЦ), както и научноизследователски институти, в които се извършват изследвания в областта на пчеларството.
По мерките B „Борба срещу вароатозата”, С „Мерки за подкрепа на извършването на физико-химичен анализ на пчелния мед” и D „Мерки за подкрепа на подновяването на пчелните кошери в Общността” заявления за подпомагане могат да подават физически, юридически лица или сдружения на пчелари, регистрирани като земеделски производители. Могат да кандидатстват и пчелари-проверители, които имат необходимата квалификация за извършване на пролетни профилактични прегледи. Субсидии от Мярка D, сектор 1 „Закупуване на нови кошери” получават пчелари, които притежават до 150 пчелни семейства. Наличните кошери в пчелините на кандидатите трябва да бъдат маркирани по реда на Наредба 27 от 10.07.2002 г. за регистрация и идентификация на пчелните семейства. НДТ
 


Сходни връзки

ЗАПОЧВА НОВИЯТ ПРИЕМ ПО ПЧЕЛАРСКАТА ПРОГРАМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди