изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:41 EET
Белият дом не потвърждава за среща на Борисов с Обама    
По светаВсе още от Белия дом не потвърждават за насрочена официална среща през декември между премиера Бойко Борисов и американския президент Барак Обама. За подобна покана за визита във Вашингтон съобщи преди два дни вицепремиерът Цветан Цветанов след завръщането си от САЩ.

"Известни са ни медийните съобщения в България, но на този етап няма какво да обявим", заявиха обаче пред БНР от секретариата на Белия дом.

Във вторник, пресцентърът на МВР обяви, че по време на разговора във Вашингтон между Цветанов и Джон Бренън - специален съветник по въпросите на контратероризма, той е предал покана от името на Обама към Борисов да се срещнат през декември.

"Когато имаме готовност да обявим посещение, ще го направим", бе лаконичният отговор на заместник-говорителката на Съвета по национална сигурност в Белия дом Кейт ли Нихейдън. От Държавния департамент добавиха, че не коментират програмата на президента.

Дипломатически източници от българското Външно министерство обаче потвърдиха, че се работи за уточняване на датата за такава среща през декември и тя щяла да се състои.
От протоколна гледна точка, обикновено, всеки премиер на България има поне по една среща в Овалния кабинет с президента на САЩ. Симеон Сакскобурготски и Сергей Станишев бяха приети от Джордж Буш-син съответно през февруари 2003 и юни 2008 година, припомня БНР. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Белият дом не потвърждава за среща на Борисов с Обама | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди