изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:56 EEST
Бунт срещу Дянков в групата на ГЕРБ    
ПолитикаБюджетната комисия към парламента ще разгледа на второ четене републиканския бюджет, както и бюджетите на държавното обществено осигуряване и Здравната каса. Бунт зрее в групата на ГЕРБ срещу финансовия министър Симеон Дянков.

Бюджетиите бяха приети с вял дебат на първо четене в пленарната зала. След това финансовият министър Симеон Дянков прогнозира, че между двете четения ще бъдат направени най-много две промени. Едната от тях е, че с 20 млн. лева ще се увеличи бюджетът за образование, а другата е възможността нови 30 млн. лева да бъдат отделени за строителство на детски градини.

Точно по този повод е избухнал грандиозен скандал между финансовия министър и шефката на правната комисия Искра Фидосова, съобщава в. "Преса". Дянков е отхвърлил над 30 предложения на депутати от ГЕРБ за отпускане на повече пари на отделни агенции. Той дори си позволил да звъни на депутати по телефона и им нареждал да оттеглят предложенията си. Единствените над които се смилил са за учителите и детските градини.
"Ние в един отбор ли играем или в различни", опонирала Фидосова. "След случая с Виолета Марковска вие не сте никакъв авторитет", не й останал длъжен финансовият министър. Дянков моментално бил атакуван за приятелството си с шефа на Комисията по хазарта и за командировките на шефа на кабинета му Ирина Велкова в чужбина. В крайна сметка вицепремиерът се наложил за бюджета на агенциите.

Депутати от опозицията пък обвиниха управляващите, че в проектобюджета не се залагат политики за растеж на икономиката, на което финансовият министър отвърна, че според него хората и бизнесът са тези, които трябва да създават икономическия растеж, а не държавата, тъй като противното е мислене на комунисти.

Бюджетът залага дефицит от 1,3 на сто, или около 1,1 млрд. лева. Очаква се икономическият растеж да е 1,9 на сто, а инфлацията малко над 3 на сто.
 


Сходни връзки

Бунт срещу Дянков в групата на ГЕРБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди