изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:36 EEST
Измаменият от тото милионера: Обещаха ни работа в София, взеха ни личните карти    
Интервюта Росен Русимов, разкрит първо от БЛИЦ като един от двамата новоизпечени тото милионери в България, е прехвърлил фирма с над милион дългове на бивш затворник. “Билд инженеринг” се оказва с над 1,323 млн. лева задължения към държавата, след като неин управител става криминално проявеният Бойко Генчо Илиев от село Медковец, Монтана.

Дълговете са установени с ревизионни актове. По време на делото срещу него ромът се признава за виновен и дори отказва адвокат.

“В обясненията си заявява, че е мислел, че подписва документи за работа, като признава, че не ги е чел, макар да му се сторило съмнително, че се подписва на толкова много места, а и получава 150 лв. за това. Моли съда да бъде снизходителен, защото има четири малолетни деца, които зависят изцяло от него”, пише в мотивите по делото.

Според официалните документи “Билд инженеринг” първоначално е била регистрирана с управител Ангел Христов (именно той е най-близкият приятел и колега на новия тотомилионер). През март 2009 г. същата фирма е прехвърлена на Росен Русимов, а след това на Сашо Миланов Спиридонов (той е също е сред добрите познати на Росен Джуджето, има фирми в Лом, Варна и Пловдив, една от които купува от настоящ депутат – б. а.).

На 25 септември 2009 г. управител на “Билд инженеринг” става Бойко Илиев. Месеци по-късно той разбира, че вече е станал кредитен милионер, без изобщо да подозира това. Репортер на БЛИЦ успя първи да се свърже с измамения мъж, ето и неговият разказ:

- Когато ви прехвърлиха фирмата, видяхте ли лично г-н Русимов?
- Да, но не знаех, че се казва така. Сега, когато спечели джакпота, гледам телевизия и го виждам. Казвам на жената: “Тоя ми е много познат, а тя вика – ама тоя е същият, който тогава така те излъга.” По телевизията го познах. Познавам го, така... по физиономия.

- Как се запознахте с него?
- Излъгаха ни общо десет души от село Медковец. Един ден бяха дошли при нас, бяха четири, пет души с две коли, хубави, западни. Предложиха ни работа в София в една фирма. Казаха: “Ще имате хубава заплата, вода, ток, квартира.” Предложиха да ни направят трудови договори във фирмата и ни поискаха личните карти. След една седмица дойдоха пак, бяха подготвили някакви документи и казаха: “Ето, това е адвокатът на фирмата. До една седмица договорът ви ще бъде готов, трябва да подписвате. Ние ще ви се обадим, чакайте.” Дадоха ни по 100 лева и така. Заминаха си, повече не ги чухме.

- На колко души съставиха договори, освен на вас?
- Много хора са измамени в Медковец, към десет души, имаше и жена сред тях.

- Какво стана след това?
- Изведнъж се разбира, че дължим пари. Викат ни данъчни, дойдоха писма, че сме президенти на фирми, за които ни съм чул, нито съм бил управител. Викнаха ни два, три пъти в полицията, дадохме обяснения и ни освободиха.

- Този г-н Русинов каза ли ви нещо конкретно?
- Тогава не знаех, че е от Перник, само го видях с другите. Нали ви казвам, като удари джакпота, го гледах по телевизора и казвам на жена ми: “Този, дето удари шестицата ми е познат. Но не можех да се сетя, че това е същият с фирмата, защото това беше преди четири години.”

- Когато дойде тогава, той какво ви каза?
- Дойде тука, взе ни личните карти и обеща, че след седмица ще дойдат с коли да ни вземат да почваме в София работа всичките от тази група в село Медковец Например аз трябваше да съм общ работник, защото той ме пита какво мога да правя и аз му отговорих, че нямам образование и съм бил на строителството. Той ми вика: “Ти си яко момче, физически здраво, може ли да вършиш обща работа?”

- Как ви издириха, защо дойдоха точно във вашето село?
- Бяхме в центъра на селото, по кръчмите, беше лятно време. Те спират, ние седим на пейките. Бяха с едни скъпи, лъскави джипове. Питат ни: “Добър ден, момчета, търсим хора за работа, искате ли да се договорим с вас?” Взеха и една жена, Васила Борисова, нея я назначиха като метачка във фирмата. Ние се съгласихме, предложиха даже да ни вземат семействата и да настанят и тях. Обещаха безплатна квартира с всички екстри и 700 лева заплата за мен.

- Не се ли чувствате измамен, като знаете, че същият този човек, който ви е излъгал, е спечелил сега близо 5 млн. от тотото?
- Ми как да се чувствам. Гледам новините и ги следим много добре, защото ме интересуват и като видях, познат ми се стори. Гледам как говори и викам: “Тоя е, същият!”

- Всички ли от тази група в Медковец имат дела?
- Да, мисля, че всички. А аз имам една година пробация заради тази фирма.

Мария НИКОЛАЕВА, БЛИЦ

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Измаменият от тото милионера: Обещаха ни работа в София, взеха ни личните карти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди