изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:52 EEST
FT: Шойбле е финансист №1, Дянков извън класацията    
Европейски съюзГерманският финансов министър Волфганг Шойбле заема първото място в класация най-добрите финансови министри на 19-те най-големи страни от ЕС, според класация на в. “Файненшъл таймс“, цитирана от БТА.

Финансовият ни министър Симеон Дянков остана извън класацията на британския делови ежедневник. Класацията включва само 19 от 27 министри на финансите на ЕС, което означава, че не само Дянков, но и други седем негови колеги не попадат в подреждането на британския вестник.

„Класация на вестник "Файненшъл таймс" класира 19-те най-добри министри на финансите на ЕС. Чудя се защо г-н Дянков не е сред тези министри, а в класацията са министрите на Гърция, Португалия”, не пропусна да отбележи от парламентарната трибуна лидерът на БСП Сергей Станишев.
"Намираме се в края на мандата на Борисов и е време за равносметка – кой какво е свършил, кои обещания са изпълнени. Дянков гастролираше в редица телевизии и развиваше тези, че правителството е дало 1 млрд. лв. за здравеопазване повече от предходното правителство; че размерът на средната пенсия бележи значителен растеж. Известно е, че Борисов третира Дянков като своето слънчице и самочувствието на Дянков е известно”, каза още Станишев. По думите му, може би Дянков е не 27-ми, но очевидно е в задната част на класацията.
Станишев заяви още, че българският премиер е отишъл в Брюксел "без мандат от парламента, без национална позиция" за преговорите за следващия европейски бюджет.

Отговорът на Дянков не закъсня.
Станишев няма процедурно основание и още повече морално право да търси сметка от премиера дали има мандат за преговори с ЕС или не. Според Дянков, именно по време на “тройната коалиция“, точно този ЕС спря евросредства за над половин милиард лева.
„Брюксел наказа България, защото загуби доверие към управляващите на „батко и братко“. Тази тежест я носим още”, заяви Симеон Дянков.
По думите му - другото, което ни ограничава и сега в преговорите с ЕС, е ниската база, на която договаряме евросредствата за 2014 - 2020 г.
„Това е малкият размер на БВП от периода на тяхното управление. С такъв нисък старт, ние се опитваме да правим невъзможното, за да получим по-добри финансови условия. Затова, според мен, е по-добре г-н Станишев да помисли как пропиля възможностите на своя мандат”, коментира Симеон Дянков, цитиран от "Фокус".

Още за класацията на “Файненшъл таймс“

Британското издание признава заслугата на Шойбле за поддържането на икономическия растеж и стабилността на Германия, както и заслугите му за разрешаването на дълговата криза в еврозоната, отбелязва ИТАР-ТАСС.

На второ място е финансовият министър на Швеция Андерс Борг, следван от колегата си от Полша - Ян Винсент-Ростовски. Ръководителят на британското финансово министерство заема 15-а позиция, а на последното 19-то място е испанецът Луис де Гиндос Хурадо. Този рейтинг се изготвя за седма поредна година въз основа на анкета на седем водещи европейски икономисти. http://dnes.dir.bg

1. Андерс Борг, Швецияфинансов министър на Швеция

2. Волфганг Шойбел, Германия

3. Ясек Ростовски, Полша

4. Дидие Рейндерс, Белгия

5. Жан-Клод Юнкер, Люксембург

6. Иван Миклош, Словакия

7. Джордж Озбърн, Обединено кралство

8. Мирослав Калушек, Чехия

9. Юта Урпилайнен, Финландия

10. Майкъл Нуунан, Ирландия

11. Жан Кийс де Ягер, Холандия

12. Витор Гашпар, Португалия

13. Елена Салгадо, Испания

14. Мария Фектер, Австрия

15. Жан-Франсоа Бюро, Франция

16. Бярне Коридон, Дания

17. Джорджи Матолчи, Унгария

18. Гулио Тремонти, Италия

19. Евангелос Венизелос, Гърция

 


Сходни връзки

FT: Шойбле е финансист №1, Дянков извън класацията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди