изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:42 EEST
400 души събра ”доматената революция”    
ОбществоОколо 400 души се събраха на доматен протест пред сградата на Народното събрание. Повечето протестиращи са възрастни хора, които носят домати, ябълки и чушки. Митингът продължи около 45 минути.

Хората започнаха да хвърлят домати срещу Народното събрание. Но почти всички от тях паднаха на тротоара пред сградата, предаде БГНЕС. В същото време над парламента прелетя и ято черни птици, което протестиращите приеха като знак за това, че правителството ще падне.

Около 400 протестиращи, запасени с домати и други зеленчуци, се събраха пред парламента, скандирайки "Мафия" и "Оставка". Полицията стесни своя кордон около протестиращите. Органите на реда на няколко пъти устно предупредиха протестиращите да охладят страстите си, а до сериозни сблъсъци не се стигна. Според Нова телевизия някои от демонстрантите дори питали полицаите, дали могат да замерят с домати. Други ги поставяли на купчинки на мястото на протеста.
 
Протестът е организиран от група в социалните мрежи в подкрепа на Николай Колев – Босия и се провежда при засилено полицейско присъствие.

Един от протестиращите каза пред журналисти, че носи предимно плодове и зеленчуци в червено и жълто, защото според него това са цветовете на партиите, отговорни за ситуацията в България в момента.

Николай Колев – Босия, който също бе сред протестиращите, каза пред журналисти, че е по-добре да се хвърлят домати, отколкото гранати. Поетът-дисидент се появи пред парламента, отново държащ домат в ръката си и заяви, че не се отказва да го хвърли. Той описа действията си като такива в защита на интереса на нацията. По неговите думи той се опитва да предотврати "тероризма" и заяви, че ако някой през нощта мята червено бурканче с доматено пюре, то то ще се превърне в граната. Той каза, че е обвинен за действия срещу обществото, но всъщност с действията си защитава обществото. Той изрази опасения, че е много лесно на протеста да се появяват провокатори, които да хвърлят камъни.

По рано днес пред Нова телевизия Босия обяви, че ще присъства на протеста, но само като наблюдател и обикновен гражданин. Той искал да чуе какви са идеите на организаторите на протеста. Босия отхвърли и политическата подкрепа, която му оказали от БСП. Обяви, че е говорил със Станишев и му обяснил, че домата, който замерил по парламента бил червен и развален, като неговата партия.

Част от протестиращите носеха принтирани листа със снимки на домати. Протестиращите носеха и плакати с надпис „Събудете се, управлява ни мафия” и „Спрете политическото насилие”. http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

400 души събра ”доматената революция” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди