изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:30 EET
Подизпълнител на Пачеджиев поръчал: Пребивате Петя с чукове или я заливате с киселина    
Ред и сигурност Заливането с киселина е едно от най-жестоките престъпления срещу жени, смятано за по-зловещо дори от убийство. Според статистиката 24 души в България са били залети с киселина в последните 22 г., а само двама са били осъдени като поръчители на такова престъпление.

На 10 ноември 2008 г. в 14,37 ч шефката на фирма “Богдан мебел” Петя Минкова-Стаевска бе залята с изгаряща течност пред офиса си в София. 11 дни след атаката за поръчителство на бруталното нападение бе обвинен месарският бос Димитър Пачеджиев, а преди дни той бе оправдан на първа инстанция.

В поредицата на “24 часа" ще ви разкажем какво разкри ГДБОП и какво се е случило в съдебната зала. В първата част ви разказахме за драматичната любов между собственика на месарски цех Димитър Пачеджиев и фаталната красавица Анна, при която бизнесменът дебнел любимата си с детективи и подслушвателно устройство, скрито в брилянт. При раздялата с Фантусис той се заклел, че ще унищожи Петя, защото смята, че тя ги е разделила, разказват свидетели по делото.

28-годишен младеж без работа се оглежда леко притеснен и влиза в кафене до столичния басейн “Спартак” в началото на октомври 2008 г.

Там Александър Алексиев трябва да се срещне с мъж, който да му даде указания за сплашване и бой на жена. Казано му е, че тя дължи пари, а той ще получи 3000 лева. Братовчед му, който е затворник на лек режим, вече го е завел до дома и офиса на набелязаната бизнесдама, наемникът знае, че тя се казва Петя Стаевска.

На срещата идва не поръчител, а посредник, който обаче, щом чува, че Александър говори за сплашване, започва да се смее, после казва с леден глас: “Ако става дума за един шамар, и аз мога да отида и да я ударя и никой нищо няма да направи. Работата е много по-сериозна, жената трябва да се пребие с чукове или да се залее с киселина!”

Александър си спомня, че в този момент се стъписва от страх и ужас. Казва бързо, че за такова нещо не може да намери хора. После се извинява и си тръгва.

Това, което младежът не знае, е, че той е третият човек, на когото се предлага поръчката за брутално физическо насилие над същата жена 4 месеца по-рано в офиса на Манол Иванов пристига работодателят му Димитър Пачеджиев, който е собственик на месарски цех и строителна фирма. Двамата се познават от повече от 19 години, от няколко строят заедно блокове в София. Манол е подизпълнител на фирмата на Пачеджиев.

При една от регулярните срещи Пачеджиев изненадващо пита Манол дали може да намери хора, които да следят една жена. Казва, че жената му била любовница, която го зарязала.

“Сподели ми, че жените гледали в него само парите и като им спре субсидиите, веднага го зарязвали. Каза ми, че жената се казва Петя и че е собственик на мебелна къща “Богдан мебел”, разказва по-късно в показанията си в края на 2008 г. Манол Иванов.

Пачеджиев пропуска обаче да спомене, че той от месеци е наел детективска агенция, която следи вече бившата му приятелка Анна Фантусис, и че всъщност Петя е приятелка на любовницата му, както се установява по-късно в съда.

Манол, който иска да помогне на човека, от когото му зависи прехраната, веднага щом се връща в офиса, се обръща към един от най-доверените си служители - Мирослав Парушков. Работникът е затворник на лек режим в “Кремиковци” и излиза оттам, за да работи на строителните обекти на месарския и строителен бос.

“Освен с окабеляване Пачеджиев иска от нас да се занимаваме и с проследяване заради някаква любовна история, можеш ли да намериш някой?”, пита Иванов.

Два дни по-късно Мирослав му отговаря, че ще намери хора, но трябва да знае колко ще се плати. Месарският бос казва на Иванов, че е готов да даде 3000 лева, за да бъде следена Стаевска месец и да му се докладва какво прави.

Манол взема парите и снимка на Петя от Пачеджиев и предава фотографията на Парушков да я даде на затворниците, които ще я следят.

Рецидивистите обаче решават да излъжат поръчителя и изобщо не се занимават със следене, а твърдят, че жената с никого не се среща.

След няколко седмици Манол се усеща и поръчва на Парушков да търси друг изпълнител. Затворникът намира нови хора, които докладват редовно с кого се вижда Петя. Една от информациите силно заинтригува Пачеджиев:

“Казах му, че един следобед Петя е тръгнала със сив джип на руса жена, той ме пита за номера на колата и после ми обясни, че това е Анна, неговата приятелка, която го зарязала”, разказва Манол по-късно. Промяната на версията изненадва посредника и той пита Пачеджиев дали любовницата му и Петя са приятелки. Месарят потвърждава и допълва, че смята да се събере с Анна, но иска да накаже Петя и пита Иванов дали може да я ошамари. Иванов пита какво точно значи това, а Пачеджиев отвръща:

“Да бъде набита, така, че да си личи, на следващия ден да не може да отиде на работа!” Тогава Манол изненадан пита защо така си е променил желанията, а Пачеджиев му отговаря: “Нали знаеш, когато една жена зареже един мъж и започне да разправя наляво и надясно, че не си никакъв мъж в леглото!”

Манол преглъща веднъж и отвръща, че това са прекалено лични неща, които шефът му трябва сам да реши.

“Много е засегнато мъжкото ми достойство, парите, които съм похарчил за нея, не ме интересуват, но един здрав бой би ме удовлетворил, защото няма какво друго да направя”, отсича месаркият бос.

След като Манол продължава да се дърпа, Пачеджиев го пита: “Така ли лесно ще зачеркнеш 19-годишно приятелство?” Манол очевидно размисля, и все пак разказва за новата поръчка за побой на Парушков. Затворникът обаче иска повече пари и се прибира в затвора, без да са договорили нещо. След два дни осъденият изненадващо звъни на Манол и му казва, че са свършили работата - ударили Петя с гаечен ключ през лицето и в ребрата, последствията сигурно са сериозни. Иванов се обажда да докладва на Пачеджиев. Шефът му обаче се изсмива и му казва, че преди час негова служителка е била при Петя и бизнесдамата била в цветущо здраве.

Полицаи водят Димитър Пачеджиев в съда.
Бизнесменът си иска парите, дадени за поръчката, и Манол му ги връща. По-късно в показанията си от края на 2008 г. посредникът Иванов твърди, че това е последната поръчка, която той приема от шефа си и предава към други хора. Съвсем друго разказва пред съдия обаче 28-годишният Александър Алексиев, братовчед на Парушков.

“При една от срещите ми с братовчед ми, който беше по това време в затвора, той ме попита дали познавам някой, който да се занимава със събиране на дългове, защото имало някаква жена, която дължала много пари на някакъв грък.

Тази жена трябвало да се сплаши, да й се ударят един-два шамара. Каза ми, че този човек дава 3000 лева на момчетата, които ще свършат работата”, припомня си Алексиев. Парушков пък разказва при разпит пред съдия, че още на тази среща казал на роднината си, че се дават 3000 лева за пребиване на жената с трайни поражения, счупване на ръце или пръсти на Петя. Затворникът още подчертава, че поръчката е на Пачеджиев и парите може да си вземе от подизпълнителя му Манол Иванов. После го води до адресите на дома и офиса на набелязаната жертва. Дава му номерата на колите й.

“Каза ми, че жената е шефка на фирма “Богдан мебел”. Още тогава му казах, че не можем да отидем при къщата й, защото в този район живеят най-големите богаташи с охрана, като Маргините и Маджо и има много камери”, твърди Алексиев. Дни по-късно той получава и снимка на Петя Минкова. Следват седмици, в които Парушков звъни на Алексиев, но той не прави нищо.

След 10 октомври Мирослав отново му се обажда и му дава номер на мобилен телефон, на който да се обади във връзка с поръчката.

“Не знаех с кого говоря, но мъжът ми уреди среща в кафене близо до басейна “Спартак”. Когато отидох там, се изненадах, че на срещата е дошъл Манол, аз си мислех, че ще се срещам с поръчителя”, разказва още Александър. След като чува за киселината и чуковете, които да осакатят бизнесдамата, той твърди, че се отказва.

Парушков пък свидетелства, че братовчед му му споделил, че е взел допълнителни данни от Манол за Стаевска, и даже се похвалил, че Манол му обещал, ако изпълни добре поръчката, за награда Пачеджиев ще има още една поръчка за пребиването на друга жена, бивша негова любовница и сестра на секретарката му, която също трябва да получи тежки последствия от боя.

Седмици по-късно Манол заявява на Александър и братовчед му Мирослав, че заради проточването на случая прекратяват взаимоотношенията си по този въпрос.

Това, което никой от пазарените затворници и от другите свидетели не подозира, е, че само след месец млад мъж с кестенява коса ще лисне изгарящата течност по лицето на 33-годишната тогава Петя.

Какво научава за покушението полицай, разследван за връзки с бандата на Наглите, месец преди Петя да бъде нападната. Защо не предупреждават жертвата -

Четете продължението в следващата част от поредицата на 24 часа "Красавиците и месарят".

http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Подизпълнител на Пачеджиев поръчал: Пребивате Петя с чукове или я заливате с киселина | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди