изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 07:49 EEST
Шок! Жена остаря с 30 г. след раждане    
Любопитно 39-годишната Елена Сидорук, учителка по математика и физика в украинския Кировград, е на седмото небе от щастие – родила е син, за когото със съпруга си са мечтали отдавна. Три дни по-късно обаче преживява истински шок.

След тежкото раждане, второ за нея, Елена най-сетне успява да се надигне от леглото в болницата. Когато погледът й попада в огледалото, едва се сдържала да не изкрещи от ужас: в огледалото видяла не своя образ, а някаква съвсем различна жена. Непознатата имала черти на лицето като Елена, но изглеждала много по-стара: подпухнали клепачи, отоци, бръчки.

Дори близките й не можели да я познаят. "След раждане много жени изглеждат лошо – успокоявали я лекарите. Скоро всичко ще е наред." От родилния дом изписали Елена и бебето. “Започнах да чакам. Но вместо да се подобрят, нещата се влошиха още повече – разказва учителката. – От ден на ден външният ми вид се променяше катастрофално. Очите ми подпухнаха така, че горният клепач покриваше долния. Започнах да вехна, но теглото ми оставаше същото. Отидох на лекар. Направиха ми изследвания, гледаха ме всякакви специалисти, накрая написаха в картона ми: здрава.”

Няколко седмици по-късно тялото й изведнъж започнало да се надува. Елена се събудила посред нощ, застанала пред огледалото и наблюдавала как лицето й увеличава обема си, сякаш е балон, който някой надува. “Плачех и не знаех какво да правя”, сеща се днес учителката за ужаса, който я връхлетял през 2007 г. Когато малкият Саша плачел, майката отивала до бебешкото легълце да го вземе, но не можела. Ръцете й буквално били парализирани, не я слушали. После отказали и краката. Мъжът й отново я завел в болницата.

Лекарите направили нови изследвания. Стигнали до извода, че Елена е жертва на някакъв вирус. След няколко дни крайниците й възвърнали чувствителността си и жената се прибрала вкъщи при сина си. Минали още две седмици. Елена отново отишла в болницата, този път сама. Лицето й било подпухнало до невероятни размери, освен това било почервеняло. Поставили й диагноза “алергия от неизвестен произход” Но как да я лекуват, докторите нямали представа.

Клетата жена имала усещането, че лицето и тялото й се състаряват не с дни, а с часове. Бузите й провиснали, под брадичката се оформила гуша. До раждането изглеждала като останалите млади жени – гладка кожа, никакви бръчки. Изведнъж кожата й провиснала като при 70-годишна баба.

"Не може да си представите как се чувствах, когато се погледнех в огледалото – спомня си за онези дни Елена. – От млада цъфтяща жена се бях превърнала в грохнала старица. Всичко ставаше много, много бързо, като във филм на ужасите. За 12 месеца се състарих с 30 години! Кожата по корема ми стана вяла, сбръчка се по ужасен начин. От вътрешната страна на ръката от подмишницата до лакътя тя провисна. Беше истински кошмар."

Постепенно увиснала и кожата по краката, после – на гърдите. Елена вече не смеела да се погледне в огледалото, престанала да се гримира. В училище й се налагало всеки ден да издържа любопитните погледи на учениците. “За петте години след второто раждане се научих да скривам под дрехите състареното си тяло, но не можех да скрия отвращението си от него. Станах нервна, раздразнителна. Не исках да живея с такава външност, в главата ми нахлуваха всякакви мисли”, разказва Елена.

Отношенията със съпруга й Сергей охладнели. Ако той закъснеел от работа дори с 5 минути, му вдигала скандали. Мъжът й разбирал нейното състояние, опитвал се да я успокои. Не помагало, накрая почти престанали да разговарят. Когато я обземало пълно отчаяние, Елена почвала да се убеждава: щастието е в децата. Изцяло се отдавала на грижите за 19-годишната си дъщеря Таня и за 5-годишния Саша. Това й давало сили.

Миналата година по украинската телевизия започнало риалити предаване, в което участниците се подлагали на операции за промяна на външния вид. Колежки започнали да убеждават Елена да се обади в предаването и да се включи. Учителката отказвала, не искала дори да гледа шоуто.

Приятелката й Яна обаче не се отказала. Убедила Елена първо да погледа няколко предавания от шоуто, после да попълни анкета за участие. “Най-много в анкетата ме смути въпросът “Защо искате да участвате?” – разказва Елена. – Написах истината: “За да живея нормално.”

След няколко дни продуцентите на шоуто поканили Елена Сидорук на събеседване в Киев. Одобрили я за участие. Оказало се, че ще бъде оперирана в Барселона от козметичния хирург Иван Манеро. Той се поинтересувал защо украинката се подлага на операция, при положение че има любящ съпруг и две деца.

“Обясних на лекаря, че външността ми разбива моето семейство. И той ме разбра”, казва Елена. Д-р Манеро и екипът му извършили много изследвания на пациентката. Установили, че тя страда от рядкото заболяване Cutix Laxa, или синдром на вялата кожа. При него в организма изчезват еластичните влакна, които отговарят за еластичността на кожата и я поддържат млада. Причините за това изчезване не са известни. http://www.blitz.bg

Защо мъжете не остаряват

Тайните на Изтока носят тънка талия и дълголетие

Българската боза – виагра за румънците

КАК ЗВЕЗДИТЕ СКРИВАТ ВЪЗРАСТТА СИ

 


Сходни връзки

Шок! Жена остаря с 30 г. след раждане | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди