изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 17:46 EEST
Андрей Иванов подаде оставка като областен координатор на ГЕРБ    
Политика

Областният координатор на ГЕРБ – София Андрей Иванов подаде оставка от поста, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. В мотивите си Иванов посочва, че не иска да допуска тенденциозни, политически спекулации около името му да бъдат използвани в предстоящата кампания от политически партии, като компенсация на липсата на аргументи.



Андрей Иванов изразява увереност, че следващият областен координатор ще продължи да води организацията така, че гражданите на столицата да намират в нейно лице добър партньор. Оставката е приета от председателя на партията Бойко Борисов. На следващото си заседание ИК ще обсъжда предложения за нов областен координатор на партията в София.

Ето и писмото с мотивите на Андрей Иванов:

"Днес, 27.11.2012 г., подавам оставка като областен координатор на ГЕРБ – София. Има само една причина да стигна до днешното си решение и тя е, че се ръководя, както вчера, така и днес, от разбирането за голямата отговорност, която всеки член на партия ГЕРБ трябва да носи, още повече когато заема ръководен пост. През последните две години името ми бе употребявано в общественото пространство в негативен контекст. Според мен, зад това стоят нездрави политически интереси от страна на лица и партии, които с дейността си като председател на СОС и областен координатор на ГЕРБ – София съм засегнал, в стремежа си да опазвам обществения интерес.

Доказателство за това, че през тези две години става дума само за политически спекулации, насочени срещу мен персонално, са фактите, категорично доказани от компетентните институции, които опровергават всяко едно от твърденията на авторите на негативната кампания. Чувствам се отговорен пред членовете и симпатизантите на партия ГЕРБ – София и не бих искал повече да допускам тенденциозни, политически спекулации около името ми да бъдат използвани в предстоящата кампания от политически партии, като компенсация на липсата на аргументи.

За това днес си подавам оставката от този пост. Вярвам, че следващият областен координатор ще продължи да води организацията така, че гражданите на столицата да намират в нейно лице добър партньор. Убеден съм, че ГЕРБ – София е силна и стабилна организация, която е подготвена и доказала, че може да печели избори и до днес няма алтернатива. Благодаря на всички, които бяха до мен през изминалите години!", завършва писмото си Андрей Иванов.

БГНЕС припомня, че в началото на година скандално известният председател на Столичен общински съвет Андрей Иванов подаде оставка. Името на Андрей Иванов бе замесено в серия от корупционни скандали, след като на 27 октомври 2010 година РЗС разкри, че той е "замесен в грандиозна спекулативна схема за придобиване на луксозни имоти по престъпен начин". Тогава лидерът на партията Яне Янев внесе в деловодството на НС официален сигнал до парламентарната антикорупционна комисия, в който уличава Андрей Иванов в редица престъпления и закононарушения част - злоупотреба с власт и грубо нарушение на българското законодателство като полицай и данъчен е придобил 43 имота на обща стойност над 10 млн. лв., сред които къщи, апартаменти, магазини авто-сервизи и други, осъществяване на рекет и изнудване на бизнесмени принуждавани да продават имоти на подставени от Андрей Иванов лица, опериране с особено големи финансови потоци, за да придобива и препродава търговски дружества с реализиране на спекулативни печалби в особено големи размери, ощетяващи общината и държавата.

На 21 октомври 2011 г., почти година по-късно, РЗС уличи председателя на СОС и лидер на столичната организация на ГЕРБ в нова корупционна мрежа с недвижими имоти, незаконни строежи, закупуване на яхти и екскурзии до екзотични дестинации. От РЗС тогава оповестиха, че семейство Иванови са почивали със собствената си яхта на островите Корфу и Халкидики с най – близките им семейни приятели – депутатката от ГЕРБ Стефани Михайлова (печелила няколко пъти търг за маршрутни линии), съдружник на председателя на СОС в няколко фирми и съпругът й, чиято фирма печели търг от Столична община на стойност 3,6 млн. лв.

На 11 януари 2012 година Иванов официално обяви, че подава оставка, а постът му като председател на СОС зае Елен Герджиков. Коментарът на Иванов тогава бе: "Не подавам оставка за това, че с нещо съм сбъркал, или защото не съм направил нещо както трябва. Уморих се вече. Не се чувствам виновен за нищо".

През април месец 2012 година пък общинските съветници от БСП Жельо Бойчев и Георги Кадиев огласиха друг скандал, свързан с Андрей Иванов. През лятото на 2011 г. в периода, когато СОС взема решение за свикване на извънредно общо събрание на Общинска банка с цел връщане на управлението на мажоритарния собственик - Столична община, тогавашният председател на СОС Андрей Иванов лобира за получаване на кредит на фирма "96 АГРОГРУП" ООД, в която участие има синът му, на стойност 6 млн. лева от банката. Отговорът на Иванов след изнесената информация бе: "Свидетели сме на поредната политическа инсинуация, срещу мен и общинските съветници от ГЕРБ", каза той. / http://news.bgnes.com

КОГАТО КОРАБЪТ ПОТЪВА - ПАТКАНИТЕ ПЪРВИ БЯГАТ - КАЗВА НАРОДЪТ

 

 


Сходни връзки

Андрей Иванов подаде оставка като областен координатор на ГЕРБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди