изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:44 EEST
Оставки на активисти на СДС в страната    
Политика Масови оставки ще има в най-голямата структура на СДС в страната - тази в Свищов. Пред БНТ общинският председател на сините в града Емил Димитров заяви, че нито един седесар няма да подкрепи, дори и с мълчанието си, поведението на това ръководство на партията. Очакват се оставки и в други градове.

Вчера бившият лидер на сините Мартин Димитров заяви, след като заедно с Ваньо Шарков и Димо Гяуров, бе изключен от партията, че очаква масови оставки, които досега е възпирал, но вече няма как.

„Това е изключително неадекватно поведение от страна на ръководството на СДС, и аз намирам за глупаво решението да се изключват трима от най-активните депутати, в това число и нашият депутат от Свищов, избран от Великотърновски многомандатен избирателен район – д-р Ваньо Шарков. Аз съм изумен и изключително скандализиран”, коментира пред "Фокус" кметът на Община Свищов Станислав Благов (СДС).

„Без съмнение с всички онези способности, които имаме, ние ще отреагираме към това ръководство, което всъщност е подвластно на друга политическа партия. Аз имам усещането, че те искат да сближат позициите си с управляващите и на практика да се обезличат. И това е пагубното. Не тези депутати удариха по авторитета на СДС, а самото ръководство удря така, както нито едно друго ръководтсво досега не го е правило. Глупаво поведение, глупаво ръководство”, добави Благов.
Той е убеден, че това е началото на края на сегашното ръководство на партията, което няма да издържи повече от месец, месец и половина, или ако издържи – ще останат Емил Кабаиванов, Румен Христов, Борис Марков и още 60-на души. Кметът уточни, че е съобщил позицията си на Христов, който е зам.-председател на партията.

"Поводът за избора на конституционен съдия наистина беше такъв – търсеше се причина, за да могат да бъдат изхвърлени тези трима, а после може би – и останалите 6 депутати. Това е целта. Глупаво е, че нашето ръководство се явяват като палачи на някои други игри и интриги”, каза още Благов.

И във Велико Търново членовете на общинските структури на СДС в областта, които са около 500, единодушно изразяват несъгласие и разочарование от действията и решенията на националното ръковство. Областният лидер на партията Мирослав Трифонов коментира пред БНТ, че СДС винаги е бил символ на свободната воля, достойнството и самочувствието на гражданите и никой истински седесар не би приел подобно поведение за демократично.
Решението колко души от Велико Търново ще напуснат сините редици ще стане ясно в понеделник, допълни още областният лидер.

Стурктурите на СДС в Пловдив засега нямат намерение да подават масови оставки заради вчерашните решения на националното ръководство на партията. Категорично зад действията на лидера Емил Кабаиванов пък застават и от СДС-Разград.
 
Все още никой от останалите депутати на СДС не е заявил намерение да внесе новата партийна кандидатура за КС, въпреки заплахата от ръководството, че който не го направи също ще бъде изключен. Някои от тях дори категорично казаха, че няма да го направят - Йордан Бакалов и Михаил Михайлов, който вчера дори поиска оставката на Кабаиванов.
 
Междувременно външният министър Николай Младенов, чиято политическа кариера започна в СДС и беше зам.-председател на партията, когато лидер бе Надежда Нейнски (която вчера напусна СДС - б.р.), заяви още, че за него е неразбираемо, когато лични интриги се превръщат в драма, която води до реалното разпадане на парламентарни групи.
 "Смятам, че министър-председателят коректно предложи на партиите, които принадлежат на нашето политическо семейство - на десницата, възможността те да излязат с номинация. И тази номинация никой не е казал коя да бъде - дали да бъде Петър Стоянов, или някой друг. Става въпрос за нормално поведение на политически субекти, които имат желанието да отстояват определен вид ценности в обществото", каза Младенов пред Нова тв по повод коментарите за сделка между ГЕРБ и СДС.  http://dnes.dir.bg

Сеч в СДС - изгониха трима, един се спаси!

 


Сходни връзки

Оставки на активисти на СДС в страната | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Оставки на активисти на СДС в страната
Автор: Anonymous да 2012-12-02 @ 16:19 EET
ПОЗИЦИЯ НА СДС - ДОБРИЧ
С учредяването през 2001 г. и членството си в Сенатор , бившите депутати от 38-то Народно събрание , искаха да покажат , че са по-висша каста от останалите членове на СДС и по този начин настроиха обикновените членове срещу себе си . Учредителите му , желаеха след края на мандата им , да упражняват сериозно влияние при вземане на политически решения и оформян
е на изборни листи , успоредно на всички нива с партийните ръководства на СДС ! Това , обаче в партия като СДС , трудно може да се случи и на практика ,,сенаторите,, се маргинализираха в СДС и голяма част от тях се самоизключиха , не плащайки членския си внос !
Сега 2012 г. нещата се повтарят , този път с действащи депутати в 41-то Народно събрание , които се опитват да сформират второ ,,парламентарно,, ръководство на СДС . С поведението си - незачитане решенията на органите на СДС и с действията си - опит за създаване на фракция ,,Единство,, , ТЕ на практика искаха да организират свалянето на новоизбрания председател на СДС !
Истинските седесари , държащи на името СДС и партията си , не можеха да останат равнодушни към случващото се и съвсем справедливо , бързо реагираха и отстраниха от редиците си най-агресивните , демонстрирали чрез медиите незачитане на решенията на органите на партията и Устава на СДС .
СДС-Добрич , апелира към всички членове на СДС , да приемат решенията на мнозинството в партията и да съдействат за реализирането им на всички нива ! Предстоят избори и са възможни и нови провокации , подстрекавани от леви опоненти . Нека да покажем , че държим на името СДС и партията си и работим за достойно представяне на следващите избори !

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.30 секунди