изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:53 EEST
ДНИ НА ЗНАНИЕТО И ТВОРЧЕСТВОТО В СОУ "Д. ТАЛЕВ"    
Образование

За поредна година в СОУ “Димитър Талев” - училище с традиции, в което развитието на знанията, уменията, заложбите и талантите на възпитаниците е първостепенна грижа, се провеждат Дни на знанието и творчеството, дни, в които училището се превръща в творческа работилница за инициативността, вдъхновението и красотата.

Малките талевчета от първи и втори клас посетиха музеи в град Добрич, а третокласниците осъществиха екскурзия под наслов „Опознай родния край”, като се докоснаха до природни и културни забележителности на Златна Добруджа.



 Учениците от Iб и Iг клас се потопиха в света на приказките и приказните герои. Чрез презентация „Българските планини – извор на красота и богатства” четвъртокласниците научиха повече за красотите на родната природа.

Съвместно с регионална библиотека „Дора Габе” днис ноември учениците от шестите класове ще научат повече за техническите новости на модерна България.

На 30 ноември са предвидени няколко инициативи. В образи на герои от познати приказки ще се превъплътят петокласниците, като драматизират откъси от тях, а в часа по английски език ще изготвят презентация "My dream place, My favourite character". В малкия физкултурен салон на училището ще се проведе състезание по природни науки със седмокласниците, а в часовете по литература осмокласниците ще рецитират стихове за жената и любовта. На същия ден ученици от VIIб и VIIв клас ще проведат състезателни игри по руски и немски език. Последното мероприятие от Дните на знанието и творчеството ще се осъществи на 5 ноември с ученици от VIII до ХI клас. В забавното състезание „И ние можем” участниците ще трябва да проявят фантазия, артистизъм и талант, за да спечелят овациите на журито и публиката.

Така за пореден път талевските възпитаници ще дадат простор на таланта и мечтите, ще докажат, че знанието и творчеството са не просто думи, а нещо реално осъществимо. НДТ

 


Сходни връзки

ДНИ НА ЗНАНИЕТО И ТВОРЧЕСТВОТО В СОУ "Д. ТАЛЕВ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди