изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:07 EEST
Маскирани с автомати обраха 162 000 лв. от завод в Перник    
НовиниЧетирима въоръжени и маскирани мъже са задигнали 162 000 лв. от Централната обогатителна фабрика в Перник. Това съобщиха от "Минна компания", чието поделение е ограбеното предприятие, цитирани от БТА. Парите са били предназначени за изплащане на заплати. Те са били взети непосредствено след доставянето им в административната сграда.

По данни на полицията нападателите са били с дълго огнестрелно оръжие, чийто вид е в процес на установяване.
Сигнал за обира бил подаден днес в 12,40 ч. на телефон 112.

Четиримата крадци са пристигнали с Ауди А-6 пред сградата на бившата Централна обогатителна фабрика. Със слизането от автомобила, заредили оръжията си и проснали в калта двамата въоръжени охранители на фабриката, както и намиращи се до тях двама работници. След това влезли в административната сграда, насочили оръжието срещу касиерката и изнесли приготвените за заплати 162 000 лв.

Сумата била транспортирана с кола от охранители на "Минна компания", чието поделение е фабриката. Парите били оставени в чувал в канцеларията на касиерките. Едната от тях била в отпуск, но днес била повикана да помогне при раздаването на заплатите. Нападателите нахълтали веднага, след като колата на охранителите на "Минна компания" напуснала района. Тя отивала с парите за заплати в съседното поделение - ТЕЦ "Република".

Директорът на Областната дирекция на МВР в града комисар Валентин Димитров съобщи, че автомобилът, с който е извършен въоръженият грабеж, е открит опожарен в гора преди село Мало Бучино.

На място се извършва оглед от криминалисти. Провеждат се разпити на свидетели. Централната обогатителна фабрика в Перник обработва въглища и товари за ТЕЦ "Република" и "Бобов дол". http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Маскирани с автомати обраха 162 000 лв. от завод в Перник | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди