изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:15 EEST
Президент и премиер имали опасно кацане заради буря    
НовиниБурята над София в четвъртък вечерта сериозно е затруднила приземяването на самолета, с който е пътувал президентът Росен Плевнелиев. Трудно кацане е имал и премиерът Бойко Борисов. Държавният глава, делегацията и журналистите, които отразяваха официалното посещение в Турция, изживяха сериозен ужас при кацането на президентския самолет "Еърбъс" на правителственото летище в София, предаде БНТ.


Бурята е предизвикала мощни турболенции, въздушни ями и потоци от близките планини, обясниха за от "Авиоотряд 28".
"Самолетът по разчет трябваше да кацне в 22:15 ч., когато самолетът тръгва да прави заход на летище София на около 300 метра височина, екипажът получава задействане на системата", обясни кап. Тодор Бoяджиев - летателен директор на "Авиоотряд 28".

Така първият опит за кацане не успява. След силно пропадане самолетът се издига рязко нагоре и кръжи над столицата около половин час. Опасност за живота на президента Плевнелиев и делегацията не е имало, но са били на косъм. Само пилотското майсторство ги е спасило.
"Опасност е щяло да има, ако екипажът е продължил захода вече близко до земята", каза кап. Бoяджиев.

"Най-ужасният момент беше, когато самолетът започна да пропада. Не знам колко секунди е било, но на мен ми се сториха цяла вечност. Единственото, което ме държеше за седалката, беше коланът", разказа жирналистката от БНТ Вера Александрова, която е била на борда на самолета.

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че вчера по време на полет, но от Варна, също е преживял последствията на лошото време.
"Министър-председателят сутринта трябваше да излети за Горна Оряховица оттам за Варна и оттам да се прибере в София. Изрично го предупредихме, че обстановката ще е доста неприятна", каза Пенчо Пенчев - генерален директор на "Авиоотряд 28".
Въпреки сложната ситуация животът на премиера не е бил застрашен.

В момента ръководството на "Авиотряд 28" обмисля да награди професионализма на пилотите на двата самолета. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Президент и премиер имали опасно кацане заради буря | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди