изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:57 EEST
Чакат сняг в 7 области, жълт код в цялата страна    
ВреметоСняг ще вали в 7 области утре. Жълт код е обявен в цялата страна, съобщиха от НИМХ към БАН. Сняг ще вали в областите София, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Габрово и Велико Търново. Ще има снежни виелици.В цялата страна ще духа силен вятър, който ще достига 20 м/сек. Проливни дъждове ще валят в областите Добрич, Варна, Силистра и Шумен. Там ще паднат до 40 л/кв. м.

Първите снеговалежи в страната паднаха в Смолянско. Към 14,00 часа в неделя там дъждът започна да преминава в сняг. В момента на височина над 1600  метра надморска височина вали мокър сняг. Затруднено е движението в високопланинските части.
В околностите на връх Новак по пътя Смолян- Мугла снежната покривка е около 3-4 см. Сняг вали и на връх Перелик, както и на проходите Пампорово и Рожен, като образувалата се снежна покривка е около 1 см. Тъй като температурите все още са положителни, по пътните платна няма натрупан сняг.

В ниските части на Смолянско вали дъжд. Пътните настилки са мокри и хлъзгави, а видимостта е намалена заради мрачното време и мъглата. Екипите на почистващата фирма имат готовност да започнат опесъчаване и почистване на направлението Смолян- Мугла, където се очаква тази нощ да се образува снежна покривка. Препоръчително е водачите да не предприемат пътуване по планинските части, ако нямат подходящи зимни гуми.

Силен дъжд вали на автомагистрала „Тракия”. На места се образуваха колони от автомобили. Обилен дъжд валя днес следобед по пътя Кулата – Сандански – Струмяни – Симитли – Благоевград – Дупница. Движението по главен път Е-79 в участъка Кулата – София е много натоварено.

Дъжд вали в Пазарджик, пътищата са мокри, на места са се образували завирявания. Облачността над града е плътна, а видимостта намалена. Времето е мрачно, има слаба мъгла. Трафикът в Пазарджик е спокоен. Повече автомобили се движат по входовете и изходите на града, в посока Пловдив и по автомагистрала „Тракия“ в посока София и по главен път І-8 Пазарджик-Белово-Костенец-София. Остава затворен пътят Варвара-Велинград, ползват се обходните маршрути през Белово и Юндола и Пещера-Батак и Ракитово.

На много места в страната през нощта ще вали дъжд, значителен в Източна България – в отделни райони там надминаващ 20-30 л/кв.м. От запад валежите ще започнат да спират. В Източна България ще се усили вятърът от запад-северозапад. Минимални температури предимно между 3 и 8°, в София около 4°, показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) – БАН.

Утре валежите временно ще спрат в цялата страна, най-късно в североизточните райони, облачността ще се разкъса и намалее, главно над Южна и Източна България; вятърът ще отслабне. През деня обаче от югозапад ще започне нов процес – ще завали дъжд, който в следобедните часове, с усилване на вятъра от запад-северозапад и нахлуването на студен въздух, ще започне да преминава в сняг.

Дартс Нюз“

 


Сходни връзки

Чакат сняг в 7 области, жълт код в цялата страна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.39 секунди