изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:57 EEST
Изгнаниците от СДС вече мислят за нова партия    
ПолитикаЯсен сигнал, че изключените и напусналите СДС сериозно се замислят да създадат нова партия, даде вчера бившият лидер на сините Мартин Димитров. Заедно с депутатите Ваньо Шарков и Димо Гяуров той беше изключен от сините редици, след като отказа да се подчини на партийното ръководство и да подкрепи номинацията на експрезидента Петър Стоянов за съдия в Конституционния съд. Едновременно с тях доброволно напусна партията и синият евродепутат Надежда Нейнски.

 Пред БНР вчера Мартин Димитров заяви, че настоящото ръководство на партията в лицето на лидера Емил Кабаиванов е превърнало СДС "в едно зависимо нещо от ГЕРБ, което няма ни морал, ни принципи, нито води някаква битка, нито има идеи". И добави, че след като СДС вече не е това, което е било и трябва да бъде, на негово място ще възникне друга партия независимо от опитите на ГЕРБ да предотврати появата на всякаква конкуренция.

Мартин Димитров вече разполага с поддръжници, които биха влезли в една нова партия. В началото на месеца заедно с Надежда Нейнски и Ваньо Шарков той се опита да създаде вътрешноопозиционна фракция в СДС под името Национален съюз "Единство". При формирането на съюза подкрепа за него заявиха над 600 души от 40 общински организации на СДС. Националният съвет на партията обаче отхвърли създаването му. 

----БЛАГОСЛОВИЯ

Лидерът на ДСБ Иван Костов вече показа, че е благосклонен към една нова дясна формация, която да се присъедини към изоставения от СДС формат "Синята коалиция". Преди дни той заяви, че няма да се опитва да привлече изгнаниците от СДС в своите редици, а ще ги остави сами да решат какво да правят. В същото време лидерът на тъмносините подчерта, че "Синята коалиция" трябва да се запази, за да се обединят десните избиратели и да не се позволи подмяна на десницата.

http://www.segabg.com

 


Сходни връзки

Изгнаниците от СДС вече мислят за нова партия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди