изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 05:53 EEST
ВЕСЕЛИ ХРАНИЛКИ ЗА ПТИЦИТЕ В ДОБРИЧ    
Екология

В работилница за хранилки, организирана от Българско дружество за защита на птиците, се включиха учениците от шести клас на частна профилирана гимназия Леонардо Да Винчи - Добрич, информират от дружеството. Инициативата е на негови доброволци, които за трета поредна година организират подхранване на дивите пойни птици в Добрич.



По време на работилницата учениците са изработили хранилки за птици от пластмасови бутилки. За декорацията им е използвана техника на апликиране с цветни фолиа.  Целта на работилницата е да покаже, че дори в града, дивата природа съществува и с малка грижа от всеки един от нас шансовете за опазването й са реални, посочват от дружеството.
Хранилките за птици ще бъдат поставени през декември в близост
до гимназията и в градски парк Св. Георги в Добрич, когато официално започва зимното подхранване на дивите пойни птици. Периодът на подхранване ще продължи до края на месец март следващата година.
Поставянето и поддържането на хранилки през късната есен и зимата може
да се превърне в един от основните източници на храна за дивите птици, когато снегът затрупа естествените им източници на храна, посочват от БДЗП. Освен това горските плодове са изсъхнали и по-голямата част от насекомите, с които птиците се хранят, са загинали или спят. Това е причината през зимните месеци семената да са основна храна за много видове птици като големия и синия синигер, горската зидарка, чинката, врабчетата, гълъбите и др. НДТ

 


Сходни връзки

ВЕСЕЛИ ХРАНИЛКИ ЗА ПТИЦИТЕ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди