изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:43 EEST
ПЛАТИХА ПО ПРОЕКТ НА МИРГ ШАБЛА-КАВАРНА-БАЛЧИК    
Новини

Той е за водолазния център в село Тюленово.

03 с. Тюленово, община Шабла12 с. Тюленово, община Шабла, хотел "Делфин"Снимка0492



 

 Изплатени са над 730 хил. лева по три проекта по програма „Рибарство”, съобщиха от държавен фонд „Земеделие”. Оттам информираха, че единият проект е по Мярка 2.1 „Производствени инвестиции в аквакултурата”, другият по Мярка 1.1 „Публична помощ за постоянно прекратяване на риболовни дейности”, а третият във връзка с изпълнение на стратегия за развитие на Местната инициативна рибарска група (МИРГ) Шабла-Каварна-Балчик” от Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство”.

Държавен фонд Земеделие е извършил първо плащане в размер на 17 014 лв. на бенефициент във връзка с изпълнение на Местната стратегия за развитие на МИРГ Шабла-Каварна-Балчик. Средствата са за дооборудване на водолазен център за подвoден екотуризъм, зала за обучения и стаи за настаняване в с. Тюленово, община Шабла. Това е първият реализиран проект, одобрен от МИРГ.

Мярката “Преструктуриране и пренасочване на икономически дейности чрез насърчаване на екотуризма, при условие че тези дейности не водят към повишаване на риболовното усилие” e от Местната стратегия за развитие на МИРГ “Шабла-Каварна-Балчик”. Субсидията покрива до 60% от одобрените разходи, като 75% са европейските средства, а 25% от националния бюджет.

Авансово плащане в размер на 682 000 лв. е получило рибно стопанство за отглеждане на американска дъгова пъстърва в землището на с. Беден, община Девин. Собственик на риболовен кораб е получил над 33 хил. лева за нарязване на плавателния съд на скрап. Фирмата има сключен договор за покупко-продажба на отпадъците с лицензирана компания за търговия с отпадъци от черни и цветни метали. НДТ

 


Сходни връзки

ПЛАТИХА ПО ПРОЕКТ НА МИРГ ШАБЛА-КАВАРНА-БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди