изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:47 EEST
ПРАВЯТ ОТ ЗООПАРКА ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ    
Новини

Публично обсъждане на предложението за създаване на Общинско предприятие "Център за защита на природата и животните" е обявила на сайта си общината в Добрич.



В предложението на общинската администрация се посочва, че Центърът за защита на природата и животните в Добрич е лицензирана зоологическа градина. Лицензът е издаден от министъра на околната среда и водите след доклад от междуведомствената комисия, с който се установява дали центърът отговаря на предвидените в закона изисквания и условия за отглеждане на животни в зоологически градини. През 2012 година лицензът е преиздаден за нов срок от 5 години.

Припомня се, че през тази година в резултат на изпълнението на трансграничен проект бе изградена зона за подслон и свободно пространство за кафява мечка, на ветеринарна лечебница, сграда поддръжка и складова база, волиери за отглеждане на птици и дребни гризачи, малко езеро и подслон за газещи птици, лабиринт, бяха доизградени и свързващи паркови алеи и стопански вход. Предвид разрастването на Центъра за защита на природата и животните с изградените през 2012 г. нови съоръжения и с нови животни - мечки, фламинго и с цел постигане на по-добра оперативност, финансово-счетоводна дейност, ефективност и икономичност в работата, се предлага трансформирането на отчитаната във функция „Почивно дело, култура, религиозни дейности", дейност в общинско предприятие с наименование „Център за защита на природата и животните". Общинското предприятие ще се финансира със средства от бюджета на общината, които досега се планираха и разходваха във функция „Почивно дело, култура, религиозни дейности", дейност „Зоопаркове".
Предложената численост на предприятието е 12 бройки, като се предвижда персоналът от сегашния център да премине към общинското предприятие. Със създаването на ОП „Център за защита на природата и животните" се цели постигане на по-добра оперативност, ефективност и икономичност в работата, повишаване качеството на извършваните услуги, реализиране на повече приходи, по-добър контрол при организацията на дейността, съобразена с изискванията на Закона за биологичното разнообразие и Наредбата за минималните изисквания и условия за отглеждане на животни в зоологическите градини и центрове за отглеждане и размножаване на защитени видове животни. Очаква се така да се постигне по-добра оперативност, ефективност и икономичност в работата, да се повиши качеството и разнообразието на услугите, да се реализират повече приходи и да има по-добър контрол при организацията на дейността. НДТ

 

 


Сходни връзки

ПРАВЯТ ОТ ЗООПАРКА ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди