изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:00 EEST
Влюбеният варненец се гръмнал в сърцето с пистолет със заглушител    
Новини Самоубийство като „мокра поръчка” изпълнил 33-годишният Николай Иванов, който бе открит около час след полунощ мъртъв, с прострелна рана в гърдите. Варненецът, забъркал се във фатален „бразилски сериал”, използвал пистолет със заглушител, за да приключи земния си път. Това става ясно от официални съобщение на Варненска районна прокуратура, в което се казва, че по случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за склоняване към самоубийство.

От държавното обвинение допълват, че малко след полунощ в полицията е получен сигнал, че двама млади мъж и жена са открили в апартамент във варненския квартал „Владиславово” трупа на свой приятел – 33-годишния Николай Иванов. Причина да посетят жилището му били няколко кратки телефонни съобщения, които Николай изпратил следобед предния ден на момичето, което впоследствие открило трупа му заедно с общия им приятел.

От SMS-ите ставало ясно, че Николай е силно депресиран и обмисля да сложи край на живота си. Запознати с разследването коментираха пред БЛИЦ, че едното съобщение гласи: „Няма да се видим повече”. Това силно уплашило момичето и тя се свързала с общия им приятел. Двамата хукнали към квартирата на 33-годишния варненец в блок 15 във „Владиславово”. Като пристигнали, опитали да се свържат с него, но той не отговарял.

Съседка на Иванов от входа отключила на двамата посетители, които й обяснили, че са негови приятели и му отиват на гости. Впоследствие коментирали пред разследващите, че въпреки уплахата, не искали да тревожат никого излишно, тъй като не вярвали, че Николай ще изпълни заканата си. Пред вратата на апартамента му те продължили с телефонните повиквания, но приятелят им не реагирал.

Притеснението им се засилил не само от това, ами и от факта, че чували звъненето на джиесема на Николай. Започнали да блъскат и ритат вратата, като се мъчили да я разбият. Тя била с три яки заключалки и трудно поддавала. Усилията им обаче имали ефект и след като тя се открехнала и влезли в апартамента, останали втрещени. Открили приятеля си мъртъв в седящо положение на диван в кухненското помещение на апартамента, с огнестрелна рана в сърцето.

При извършения оглед на местопроизшествие е намерен и иззет пистолет със заглушител, с който най-вероятно е произведен изстрелът, обясниха от районното обвинение в морската столица. В пълнителя на пистолета не са открити други патрони. От ръцете на Николай, както и от тези на намерилите го приятели, са снети дактилоскопни отпечатъци и са иззети обтривки, с оглед извършване на експертиза, дали по тях са налице следи от барут.

От жилището са иззети и два мобилни телефона, а този на жената, до която са били отправени съобщенията, е предаден от нея с протокол за доброволно предаване. Апартаментът е открит подреден, без следи от борба или насилие, поради което основната версия, по която разследващите работят, е самоубийство. Въпреки това се провеждат действия по разследване, насочени към проверка дали смъртта не е причинена от друго лице, макар и да няма данни Николай Иванов да е криминално проявен.

Близки до разследването коментираха пред БЛИЦ, че 33-годишният Николай бил запален моторджия, а също така и запален по оръжията. Причината за самоубийството на Иванов е заради сложни любовни отношения, сочат криминалисти, но също така посочват, че вероятно на Николай са му повлияли депресивно и други тежки моменти в последно време.

Преди около месец негов приятел моторджия е загинал след сблъсък с кола, а преди седмица друг негов близък също е бил пометен от автомобил и в момента е в тежко състояние с 4 фрактури на единия крак. Действително обаче съществената причина за фаталната стъпка да си пръсне сърцето е била несподелена любов от страна на момичето, на което е писал SMS-и, доверяват разследващите. Николай живеел от няколко години със своята приятелка, която работи в сферата на фармацевтиката и в трагичната нощ е била извън Варна.

Още следобед Иванов е започнал да пише съобщения на другото момиче, тъй като имал силна любовна тръпка към нея, разкриват още отлично осведомени с фаталния случай. Нещата се оказали обаче като в типичен бразилски сериал, тъй като то има сериозен приятел и не можело да отговори на чувствата на Николай. Разследващите продължават да разплитат трагичната любовна история.

Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Влюбеният варненец се гръмнал в сърцето с пистолет със заглушител | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди