изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:24 EEST
8 месеца условно лишаване от свобода и глоба получи търновчанин, държал акцизни стоки    
Ред и сигурностНаказание 8 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок и глоба в размер на 2 715 лв. наложи Районен съд – Балчик, на 48-годишния Анг. П. Цв. от гр. Велико Търново. Той бе призна за виновен в това, че на 10.08.2011 г. в с. Кранево, община Балчик, в лек автомобил „Фиат”, паркиран на паркинг пред хотел, е държал акцизни стоки без бандерол, какъвто се изисква по закон, а именно 190 броя кутии с цигари с надпис „stile” и 172 броя кутии с надпис „Прима Люкс”, на обща стойност 2715 лв., в немаловажни случаи.

По молба на подсъдимия и след като той призна вината си и даде съгласие да не се събират доказателства в хода на съдебното следствие, Районен съд – Балчик, допусна делото да бъде разгледано като съкратено съдебно следствие. По този ред е определено наказанието на подсъдимия като първоначално наложеното му 1 година лишаване от свобода е намалено с 1/3 и съдът определи той да изтърпи 8 месеца лишаване от свобода. Съдът отложи изпълнението на наказанието с изпитателен срок от 3 години. Наред с това наказание Районен съд – Балчик, му наложи глоба в размер на 2 715 лв., представляващи еднократния размер на пазарната цена на продаваните стоки - 190 броя кутии „stile” и 172 броя кутии „Прима Люкс”. Съдът отне в полза на държавата цигарите, като постанови след влизане на присъдата в сила, те да бъдат унищожени от Агенция „Митници”.

Пресцентърът припомня, че според обвинителния акт на 10.08.2012 г. около 11 ч. на паркинга на хотел в селото спрял автобус с туристи. Единият от водачите слязъл, взел чанта и оглеждайки се подозрително се насочил към паркинга с леки автомобили. Това негово поведение направило впечатление на двама полицаи и те решили да го проверят. Те отишли до него и му поискали документите в момент, в който той отварял вратата на”Фиат”. Документите показали, че автомобилът е негов, а през отворената врата служителите на реда видели оставени на задната седалка стекове с цигари, които не били с български бандерол. Полицаите уведомили оперативния дежурен на РУП – Албена, за констатираното и на място пристигнал разследващ полицай. При извършения оглед били иззети 19 броя стека цигари с надпис „stile”, 16 броя стека цигари надпис „Прима Люкс” със 160 броя кутии и още 2 броя стека от същата марка, но с по 6 кутии в стек. Всички били запечатани с украински бандерол. Анг. Цв. обяснил, че си купува цигарите от Република Украйна, където били по-евтини и с добро качество, за себе си и близките си.

Анг. Цв. има средно образование, работи, не е семеен, неосъждан е.

 


Сходни връзки

8 месеца условно лишаване от свобода и глоба получи търновчанин, държал акцизни стоки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди