изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:57 EEST
ДЕН НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ В РАЙОННИЯ СЪД    
Новини

Ежегодната инициатива „Ден на отворени врати” организира на 7 декември ръководството на Районния съд в Добрич, съобщиха оттам.



Тази година събитието е по повод Деня на Конституцията и на юриста, който до 1991 г. се отбелязва на 4 декември, съгласно Решение 38 на Бюрото на Министерския съвет от 1979 г. Конституцията на Република България е основният закон на Република България и е правнонормативно произнасяне с най-висока сила по основните ценности и по основните принципи за упражняването на властта в държавата.

Денят на отворените врати в Районен съд-Добрич е и във връзка с предстоящия Студентски празник, честван за първи път през далечната 1903 година.

На  8 декември 1888 г. Народното събрание на България приема закон за Висшето образование и учредяването на университет в София. В наши дни образованието е не само основен фактор за развитието на една държава, но и ключ към познаване правата на човека.

Инициативата на Районен съд има за цел да спомогне за повишаване на правната култура на гражданите и постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система. Гражданите могат да се запознаят с работата на институцията в рамките на целия работен ден - от 9.00 до 17.00 часа. Те ще могат да разгледат съда и да се запознаят с възможностите за предоставяне на съдебно-административни услуги.

В сградата на съда ще гостуват ученици от ОУ „Йордан Йовков” с. Спасово. Те ще имат специална среща с Председателя на съда Веселин Монов, който ще ги запознае със спецификата на работата на магистратите, като ще постави акцент върху Концепцията за държавна политика в областта на правосъдието за детето. Съдебният администратор Албена Димитрова ще запознае гостите със структурата и дейността на съдебната администрация. НДТ

 


Сходни връзки

ДЕН НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ В РАЙОННИЯ СЪД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди