изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:30 EET
Студенти от три континента отбелязват 8-ми декекември с българските си колеги    
ОбразованиеПортугалци, украинци, поляци, перуанци, руснаци, китайци, йорданци, индийци и испанци са сред най-въодушевените за студентския празник. Студентите ще празнуват заедно с българските си колеги на различни места из страната и в чужбина, някои са избрали традиционни български ресторанти, други - къщи за гости, а трети ще се забавляват в хотел. Тези, които са в чужбина ще отбележат празника в клубове в Истанбул и Лисабон.


Младежи, следващи във ВУМК, Варна ще посрещнат с добро настроение празника в Португалия. Групата от 8 студенти – българи, украинци и казахстанци е в Лисабон на интензивна програма за обучение, където престоят им продължава до 10-ти декември и те са решили да покажат на колегите си от други държави, традицията да се празнува ден на академичната и студентска общност в България.
Група студенти на Висше училище Международен колеж (ВУМК), Добрич от Унгария, България и Испания вече се забавляват в необятния Истанбул. Те са избрали тази дестинацията с цел да се запознаят с културата и историята на милионния град и да посетят едни от най-добрите му нощни заведения.
Други варненски студенти на Висше училище Международен колеж са избрали да празнуват в местни ресторанти и клубове. Местнит клубове и заведения предпочитат и студентите в Добрич.
Автобус със студенти на ВУМК, София отпътува днес за една от най-известните дестинации за отбелязване на студентския празник – Банско, а дрги заминават за Добринище.
 „След като студентите ни се върнат от 8-ми декември ги чака още един купон – традиционното за Висше училище Международен колеж и уникалното за България преподавателско парти (Teachers party). Винаги около датата на студентския празник, ролите на студенти и преподаватели се разменят, тази година забавата ще е на 18 декември. Това е денят в годината, когато нашите студенти могат да пишат оценки на своите лектори. По време на партито, в един от учебните ни ресторанти преподавателите сервират ястията на своите студенти, поднасят им напитки и разбира се – стремят се да ги забавляват с шоу-програма. Темата на вечерта на 18-ти ще бъде „Краят на света“, подготвили сме много изненади.” – разказва доц. д-р Станислав Иванов, заместник рекор на ВУМК.

 

 


Сходни връзки

Студенти от три континента отбелязват 8-ми декекември с българските си колеги | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди