изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:08 EET
ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 09.12.2012    
Времето

През следващото денонощие, под влияние на преминаващ през Балканския полуостров средиземноморски циклон, метеорологичната обстановка в страната ще бъде усложнена. Ще има повсеместни валежи: в северозападните райони и по високите полета на Западна България ще вали сняг и ще се образува снежна покривка, в останалата част от страната – дъжд. Постепенно през деня с понижението на температурите, и в по-голямата част от Северна България, Западна Тракия и по долината на река Струма дъждът ще премине в сняг. Значителни ще бъдат валежи, главно в Южна България и особено в Рило-Родопската област. В Източна България през по-голямата част от денонощието ще духа умерен и временно силен вятър от югоизток, а в Западна България, през деня и в Централна – от северозапад, в Дунавската равнина – умерен и силен и с него в страната ще нахлува студен въздух.

003Виелица в Добрич / 26.01.2012 Снимка Йоанна Дукова2005.12.Christine Smith.18АЕМО "Старият Добрич"



Към 14 часа температурите ще бъдат в широк интервал: от 1°-3° в северозападните райони и високите западни полета, до 10°-12° в Югоизточна България и по Черноморието, като след пладне и вечерта и там ще се понижат. Минималните температури в повечето места ще бъдат измерени във вечерните часове на неделният ден – между минус 5° и 0°. В района на София ще вали сняг и ще се образува снежна покривка; през деня температура ще достигне 1°, но вечерта вече ще около минус 5°. След пладне в Западна България валежите ще спрат.

Атмосферното налягане – през нощта и утре преди обяд ще се понижава, а след пладне от запад ще започне да се повишава.

Твърде сложна обстановка и в планините. Ще бъде облачно и ще вали обилен сняг, а видимостта ще бъде намалена както от снеговалежа, така и от облачността. Поради временното повишение на температурите във височина, преди обяд в по-ниските части на Родопи, Странджа и Източна Стара планина за кратко снегът ще премине в дъжд. Значителни ще бъдат валежите в Рило-Родопската област – на много места до 30-50 л/кв.м. Ще се образува съществена снежна покривка. Ще духа бурен и ураганен югозападен вятър, който постепенно ще започне да се ориентира от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температурите ще бъдат в широк интервал: на 1200 метра от минус 1°-0° в западните масиви, до 2-3° в източните; на 2000 метра – от минус 3° в планините на Западна България, до 0° в масите от източната част на страната.

Над Черноморието ще бъде облачно и ще вали дъжд. През по-голямата част от деня ще духа умерен и временно силен югоизточен вятър, който след пладне и вечерта ще се ориентира от северозапад-север и там ще застудее. Максимални температури: 10°-12°. Температурата на морската вода е от 9° до 11°. Вълнението на морето ще бъде около 4 бала.

Дежурен синоптик: Красимир Стоев

Идва топла зима с малко сняг

Идва топла зима с малко сняг

 


Сходни връзки

ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 09.12.2012 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди