изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:56 EEST
ГЕРБ протяга ръка към СДС след изборите    
ПолитикаСДС би бил най-логичният партньор на ГЕРБ, ако се наложи коалиция при евентуален следващ мандат на управляващата партия. Това обяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в "Карбовски директно" по Нова телевизия.


"СДС е естествен партньор на ГЕРБ, но това ще стане, ако бъдат парламентарно представени в следващото правителство", категоричен беше Цветанов. Той подчерта, че партньорството е логично поради факта, че и двете партии членуват в Европейската народна партия (ЕНП).

Вицепремиерът обясни, че догодина, когато ще има парламентарни избори, няма да бъде председател на предизборния щаб, както беше на всеки вот досега, за да няма спекулации. "Нашите листи в общи линии са готови, но ще бъдат обявявани от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, когато му дойде времето. Не по-рано от април-май ще бъдат ясни водачите на листи", разказа още Цветанов.

ГЕРБ протегна ръка към СДС още преди дни, когато премиерът Бойко Борисов поръча на партията да издигне кандидатура от парламентарната квота за член на Конституционния съд. Той обеща безусловна подкрепа от страна на ГЕРБ при гласуването на номинацията в Народното събрание.

Това обаче доведе до разделение в СДС, а от партията си тръгнаха и бяха изключени видни застъпници на дясната идея като Надежда Нейнски, Емануил Йорданов, както и депутати и редови членове по места. Отцепниците решиха да се обединяват около Костов, а към другия обединителен център на "Раковски" 134 се запъти Стефан Софиянски. http://www.dartsnews.bg
 


Сходни връзки

ГЕРБ протяга ръка към СДС след изборите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди