изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:57 EEST
ГЕРБ НОВОГИДШНО СЕ ОТМЕТНА ОТ ОБЕЩАНИЯТА КЪМ ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА, А УПРАВЛЕНИЕТО МУ УЖ Е УСПЕШНО    
Новини Борисов: Няма да има коледни добавки към пенсиите, няма пари в бюджета

„Не трябва да се пуши до 22:00 часа със сигурност", убеден е премиерът Бойко Борисов, който заяви това в ефира на бТВ.

„След като е толкова важно, да се повдигне въпросът в парламента. След 22 часа, всеки работещ човек се прибира вкъщи", обясни той по повод разискванията на закона против тютюнопушенето.

Борисов разказа, че самият той излиза на терасата на Министерски съвет да пуши.

Нямам против, ако има отделно помещение за пушачите, но това трябва да се реши от Народното събрание, категоричен бе той.

На въпросът „Ще има ли коледни добавки?" Борисов рязко и категорично отсече: „Не!"

„Има закон за бюджета, в който няма включени такива. Много искам да дадем коледни добавки, но няма как. Трябва да продължим със същата фискална дисциплина ако искаме да задържим икономиката", обясни министър председателят. "И аз много искам да дадем коледни добавки, но няма пари в хазната. И ако не искаме да се превърнем като Италия, Испания и ред други страни, трябва да продължим със същата фискална политика", коментира премиерът.

По повод статистика, която поставя страната ни сред най-бедните страни в Европа Борисов каза: „Разбира се, че ще сме най-бедната държава в Европа. 20 години след революцията продължаваме да избираме комунистическата партия, а ДПС да имат по 10% в парламента. Кога сме били по-богати в 100-годишната история на БСП? Колкото сме били по-приближени към социалистите, толкова е по-бедна държавата. Защо сега в Брюксел всичките бивш соцстрани се молим за кохезионната политика. Защото сме заварили руини".

За пенсионерите Борисов каза: "Миличките мои, но те през годините главно поддържаха БСП. Не ги наказваме, но тези хора са им похарчили парите. Но за съжаление носталгията към миналото ги държи там. Искам да дам много. Но искам хората, които ходят на работа да имат метро, чиста среда, екология, добър път, аз мисля за тези хора, защото те са носители на прогреса".

Бойко обясни, че мисли и работи за новото поколение, за младите и дейните в държавата.

Другият начин на Станишев е ясен. Комунистите вече са убили дядо ми, така че взимаме мерки да се предпазваме от тези бандити, да се охраняваме. С тези думи министър-председателят коментира изказването на червения лидер, че ако ГЕРБ не си отидат с мир, ще си отидат „по един друг начин".

Станишев ги разбира тези неща още от предишните - те знаят как да убиват, знаят как да пращат в концентрационни лагери. Той прекрасно знае какво е било в Белене преди атомната централа, как са давали хората на прасетата да ги ядат. Неговият начин, другият, е ясен, но няма да му се дадем, категоричен бе премиерът.

Не е ставало дума за шистов газ на срещата с президента на САЩ Барак Обама. САЩ имат три пъти по-евтин газ, благодарение на шистовата революция и те вече нямат интерес да проучват и добиват на друго място. Ние сме сложили мораториум", коментира премиерът посещението си в САЩ.

„Имаме активна външна политика, за нас това не е новина, че имаме среща с президента Обама. Когато се обади да поднесе съболезнования за терористичния атентат в Бургас, се уговорихме веднага след изборите да се уговорим. Българските държавни ръководители - президент, премиер, когато ги поканят в Щатите, Брюксел, все едно това е някакво огромно събитие, признание, кой знае каква случка. Докато за нормалните политици това са нормални срещи, които се провеждат често и си говорят хората по различни теми. Отиваме там при приятели и партньори", каза още Борисов.

На Козлодуй ще има 7-ми реактор, само че ще бъде хибрид и сега се извършват предпроектните проучвания. Защото имаме 5-6 реактор, 7-ми реактор е 2+. Там има инфраструктура, инженери, населението е приело, че там има ядрена централа и там е естественото място на 7-ми реактор, заяви премиерът.

Дай Боже да са топли отношенията между Русия и Турция. До вчера Турция и Русия си разменяха толкова остри реплики, това е нашата граница от едната страна Русия, от другата Турция, от другата страна е Сърбия, Косово, в този регион има непрекъснато конфликти. Толкова много се радвам, че Путин отиде да се види с Ердоган и дойдоха добри новини от там", каза Борисов.

За това, че той не е отишъл на първата копка на Южен поток, Борисов попита защо да ходи той. "Аз ходя на първи копки много рядко, аз ходя на откриване. Имахме важна работа с Делян Добрев. Аз мога да отида, когато искам в Русия. С Путин, ако искате утре да поискаме разговор, утре ще ни даде", заяви Борисов.

На въпрос дали се притеснява, че рейтингът му пада, премиерът отговори, че това е нормално." Аз правя всичко, което е правилно за държавата. Ще ми се вдигне рейтингът, ако вдигна пенсии или дам добавки. Всеки трябва да плати своя дан за стабилността на държавата", заяви Борисов и не пропусна да отбележи, че е много доволен от финансовия министър Симеон Дянков. Само го скастри леко, че изобщо е говорил, че има някаква възможност за коледни добавки.

Борисов отрече да е „убил" СДС и дори се обиди на така поставения въпрос. „Ако има убиец на СДС, той се казва Иван Костов. Той е като като частник - меркантилен", коментира Борисов. Според него Костов е зарязал пасивните и с активните „сини" е направил ДСБ".

„Екатерина Михайлова беше в моя кабинет, поиска да стане конституционен съдия", разкри премиерът, а после вметна: Аз съм дискретен човек. Въпреки това той не се сдържа и разказа как, още докато бил в болница след операция на крака, Иван Костов пръв го навестил. „Цветанов не можа да влезе от него", спомни си Борисов. По думите му тогава „синият" лидер му казал „Давай, ти си моторът на дясното". „Не му прави чест", обяви премиерът днес.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

ГЕРБ НОВОГИДШНО СЕ ОТМЕТНА ОТ ОБЕЩАНИЯТА КЪМ ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА, А УПРАВЛЕНИЕТО МУ УЖ Е УСПЕШНО | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ГЕРБ НОВОГИДШНО СЕ ОТМЕТНА ОТ ОБЕЩАНИЯТА КЪМ ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА, А УПРАВЛЕНИЕТО МУ УЖ Е УСПЕШНО
Автор: Anonymous да 2012-12-09 @ 22:39 EET

този човек е голям гьонсуратлия, няма срам от нищо. Четвърта година минава а все предните виновни.Не разбра ли вечи,че него бива за нищо

ГЕРБ НОВОГИДШНО СЕ ОТМЕТНА ОТ ОБЕЩАНИЯТА КЪМ ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА, А УПРАВЛЕНИЕТО МУ УЖ Е УСПЕШНО
Автор: Anonymous да 2012-12-10 @ 08:38 EET
нищо ново,всичките им решения са били отменени!
ГЕРБ НОВОГИДШНО СЕ ОТМЕТНА ОТ ОБЕЩАНИЯТА КЪМ ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА, А УПРАВЛЕНИЕТО МУ УЖ Е УСПЕШНО
Автор: Anonymous да 2012-12-10 @ 11:31 EET
За сметка на това пък, значително са увеличени парите по социалните програми. Разбирай, предизборно купуване на циганите, главно.
ГЕРБ НОВОГИДШНО СЕ ОТМЕТНА ОТ ОБЕЩАНИЯТА КЪМ ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА, А УПРАВЛЕНИЕТО МУ УЖ Е УСПЕШНО
Автор: Anonymous да 2012-12-10 @ 16:09 EET

Бойко ,този път няма да ти мине номера,ще те ОТСВИРИМ!

ГЕРБ НОВОГИДШНО СЕ ОТМЕТНА ОТ ОБЕЩАНИЯТА КЪМ ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА, А УПРАВЛЕНИЕТО МУ УЖ Е УСПЕШНО
Автор: Anonymous да 2012-12-15 @ 11:31 EET
Арогантността на най-некадърния министър-председател на планетата няма край. Той забравя миналото си. Бих искал да го попитам дали щеше да си отваря човката по същия начин когато беше бодигард на Живков. Трябва да се очисти България от подобни политици.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди