изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:37 EEST
Окръжен съд – Добрич, потвърди задържането под стража на 43-годишен силистренец    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, отказа да уважи молбата на 43-годишния Радослав К. К. от гр. Силистра, да бъде изменена наложената му мярка за неотклонение задържане под стража в по-лека. Той е обвиняем по досъдебно производство за това, че на 09.07.2012 г. в гр. Добрич, при условията на опасен рецидив и в съучастие с брат му – близнак, като съизвършител , чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот, счупване на патрон на входни врати на апартамент, чрез използване на технически средства – френски ключ – отвертки, и чрез използване на лек автомобил „Ланча Дедра” е отнел 10 гр. златни накити и 600 лв., от владението на 62-годишна добричлийка, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини.

Радослав К. е бил задържан от Районен съд – Добрич, на 12.07.2012 г. Той обжалва пред въззивния съд отказа на първата съдебна инстанция да измени мярката за неотклонение в по-лека – домашен арест или подписка. Според него и адвоката му, изминал е прекалено дълъг период от задържането му, през който не са събрани нови уличаващи го факти и обстоятелства. Твърди се, че той не е участвал и извършил деянието, нито има опасност да се укрие или да осуети разкриването на обективната истина.

Радослав К. има средно образование, не е семеен, безработен е, осъждан е два пъти за престъпления против собствеността.

Окръжен съд – Добрич, след като изслуша становищата на страните и взе предвид представените по делото доказателства, прецени, че Радослав К. е задържан за тежко умишлено престъпление, извършено при опасен рецидив. Съдът намира, че не е разколебано обоснованото предположение, че той е евентуален автор на деянието, за което е привлечен да отговаря. Съдебният състав смята, че не е отпаднала опасността той да се укрие или да извърши друго деяние при по-лека мярка за неотклонение. Разследването срещу него се води в разумни срокове. Съдът обърна внимание, че деянието е извършено при опасен рецидив и в този случай законът предвижда задължително налагане на най-тежката мярка за неотклонение. С тези аргументи Окръжен съд – Добрич, прие, че единствената адекватна мярка за неотклонение спрямо Радослав К. е задържането му под стража и потвърди акта на Районен съд – Добрич.

Определението на въззивния съд, не подлежи на обжалване и протест.

10.12.2012 г. Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, потвърди задържането под стража на 43-годишен силистренец | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди