изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:50 EEST
Граждани замериха сградата на ВСС с жълти стотинки    
ОбществоОбщото между всички институции в България е само една дума – корупция. Те продадоха българския народ за жълти стотинки, затова тази вечер ние ще си ги закупим обратно. Този призив отправиха граждани, събрали се пред сградата на Висшия съдебен съвет (ВСС) в подкрепа на Чавдар Янев, който от близо седмица е обявил гладна стачка против несправедливостта в съдебната система, предаде репортер на БГНЕС.

Активистите приведоха думите си в действие, като обсипаха входа на сградата с жълти стотинки. Събралите се в студената вечер около 20 души отправиха и молитва, с която призоваха за символична помощ от Българската православна църква.

Самият Чавдар Янев заяви, че се чувства добре, въпреки липсата на храна и суровото време, от което го защитава единствено палатката, която е опънал пред ВСС. Той разкри, че към протеста му от утре ще се присъедини една гражданка, която обаче ще стои пред сградата само през деня. Янев бе категоричен, че няма да прекрати гладната стачка преди исканията му да бъдат чути, колкото и дълго време да отнеме това. Повод за недоволството на гражданина е делото, което той близо 12 години е водил срещу "Топлофикация София".

Стотинките са, за да купим тази институция, защото смятаме, че за толкова са продали българския народ, обясни един от подкрепящите Чавдар Янев граждани. "Законите, които в момента се гласуват вътре са против гражданите и техните права. Редно е да им покажем, че им ги връщаме и да започнат да съдят така, че гражданите да сме доволни", допълни той.

Активистът отправи и въпрос, адресиран до премиера Бойко Борисов: "В коя европейска държава ти не може да се откажеш от услуга, от която ти не си доволен?" Това реално е проблемът на народа, смята той. Как така стана, че 90% от делата, които са заведени срещу "Топлофикация", реално се печелят от самата "Топлофикация", попита още протестиращият.

Активистът определи Янев като прецедент от гледна точка на това, че е спечелил делото си срещу "Топлофикация". " В момента той е застанал тук, за да отвоюва и нашите права. Човекът е с чисти помисли, чисти мисли. Лошото е, че едва ли не с глад трябва да извоюваме всички права, които са ни делегирали по Конституцията", каза още гражданинът. Явно тези хора се самозабравиха, добави той.

Протестиращият бе един от първите хвърлили стотинки по ВСС, а след това отправи и призив към всички граждани да не свеждат глава пред монополите. "Виновниците са тук, на жълтите павета и във всички български институции. Те не ни пазят, те ни ограбват. Докараха ни до там, че да нямаме пари за утрешния ден, да нямаме сигурност, да нямаме бъдеще, те взеха бъдещето и на нашите деца. 2 млн. за 23 години загуби нашата нация заради тези хора, които ни обещават светло бъдеще през 4 години", заяви той.

БГНЕС припомня, че Чавдар Янев и съпругата му Латинка Георгиева успяват да осъдят "Топлофикация София", като това им отнема 11 години, 10 месеца и 5 дни. Те питат: "Къде е равенството пред закона в България?".

На първото събитие в подкрепа на Чавдар Янев, гражданите запалиха свещи пред главния вход на ВСС и облепиха сградата с надписи "Гнило", "Мафия", "Корупция", "Геноцид". Дори сградата беше символично затворена с две напречни ленти, на които пишеше "Не работи поради некомпетентност и корупция!". /  http://video.bgnes.com

 


Сходни връзки

Граждани замериха сградата на ВСС с жълти стотинки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди