изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:58 EEST
Лавина от арести при операция „Шок-2”    
Ред и сигурностОперацията се провежда на територията на София, Стара Загора, Добрич, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Велико Търново, както и на територията на Италия и е координирана от Европол.

49 души са задържаните до момента при операция „Шок – 2”, това съобщи в ранния следобед на 11 декември за Агенция „Фокус” министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. В България най-голямата част задържани са на територията на област Пловдив. В Италия в рамките на операцията са задържани осем българи, шестима италианци и една румънка.

Рано сутринта на същия ден Цветанов обяви, че е стартирала международна специализирана операция „Шок – 2”, осъществявана от България, Италия и Европол. Тогава задържаните бяха 35 души.
Операцията е за издирване и задържане на лица с влязла в сила европейска заповед за арест. Той уточни, че операцията се провежда на територията на София, Стара Загора, Добрич, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Велико Търново, както и на територията на Италия и е координирана от Европол.
"Отчетен е високият професионализъм в съвместната работа на българските служби с италианските служби и с Европол", каза вътрешният министър.
По думите му операция "Шок – 2" е насочена срещу лица, които се занимават със скиминг устройства, източване на банкомати с фалшиви кредитни карти.

Първата операция "Шок" се проведе през 2011 г. срещу група, източвала банкови карти в Европа. При нея в началото на тази година бе арестуван в столичен мол 46-годишният Стефан Кленовски, който бе издирван с европейска заповед. Тогава съпругата му се оплака, че полицаите са блъскали и двамата и са ругали децата. Полицията обаче показа видеозапис, на който се вижда, че той не е арестуван пред тях.
В началото на март с решение на Софийския градски съд Кленовски бе екстрадиран в Италия. Месец по-късно обаче той е бил освободен от италианския съд и се върнал в България.  http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Лавина от арести при операция „Шок-2” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди