изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:17 EEST
"Захарно петле" вкара 5 в ареста    
Ред и сигурностСпецакция "Захарно петле" вкара петима в ареста. Операцията на ГДБОП е проведена в София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Сливен, Благоевград, Ямбол, Перник, Плевен, Разград и Ловеч, съобщи МВР. Неутрализирана е престъпна група, занимавала се с данъчни престъпления. От претърсените 27 адреса са иззети голямо количество счетоводни, банкови, фирмени документи, компютърни конфигурации и пълномощни за търговия със захар.

 В полицейския арест са задържани четирима столичани - Д.Д. на 43 години, С.Т. на 40 години, Д.Б. на 43 години - регистриран за водене на невярна счетоводна отчетност, получаване на средства от бюджета с помощта на неистински документи, незаявяване на неплатежоспособност и неоткриване на производство по несъстоятелност на дружества и В.Р. на 34 години, регистриран за аналогични престъпления. Малко по-късно е задържана и тяхна сътрудничка от Стара Загора - 40-годишната Б.П.

Групата е внасяла в страната бяла рафинирана захар посредством вътрешнообщностно придобиване от Гърция. Оттук нататък следвала престъпната схема - получатели на стоката били дружества от типа „буфер”, които избягвали плащането на данъчните си задължения, след като декларирали фиктивни сделки с неизяснен характер от фирми типа „липсващ търговец”. След това дружествата реализирали захарта на цена, много по-ниска от пазарната. Така групата избягвала плащането на дължимия ДДС и е ощетила държавния бюджет с около 2 500 000 лв. от февруари до момента. Освен това, придобитата по този начин стока ги правела конкурентноспособни, но нарушавали пазарните принципи и изкривявали пазара на хранително - вкусовата промишленост.
Срещу С.Т., Д.Д. и В.Р. е взета мярка „задържане под стража за срок от 72 часа”.
Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.321, във връзка с чл. 255 от НК. Действията по разследването продължават.

Спецпрокуратурата повдигна обвинения на Симеон Танев, Добрин Добрев и Веселин Ранчев, съобщиха по-късно Антимафия. Предстои установяване и повдигане на обвинения и на други участници в групата, включително и на ръководителя на престъпната структура, за който е установено, че се намира извън страната. http://www.dartsnews.bg
 


Сходни връзки

"Захарно петле" вкара 5 в ареста | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди