изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:23 EEST
Задържаха измамници, отнели имоти на чужденци край морето    
Ред и сигурностТрима софиянци са задържани заради измами с недвижими имоти по Южното Черноморие. Те са присвоявали фирми на чуждестранни бизнесмени и са продавали имуществото им край морето в Бургаска област. Сред имотите е имало хотели, кооперации и земи.

43-годишният Асен Петров, 29-годишният Христо Цветанов и 47-годишният Бисер Борисов са заловени при специализирана операция на служители на ГД "Национална полиция" и сектор "Икономическа полиция" в ОД на МВР - Бургас, под прякото ръководство на Бургаската районна прокуратура. Това съобщи говорителят на полицията в морския град - Цветелина Рандева, предаде БТА.

Разследването срещу тримата започнало по няколко сигнала за извършване на измами с недвижими имоти, чиито собственици и управители са чуждестранни граждани. Съгласно извършените в българското законодателство промени крайният срок за пререгистрация на фирмите в Търговския регистър е бил 31 декември 2011 г. Ако не е било направено искане за пререгистрация до тази дата, дейността на търговските дружества и кооперациите се прекратявала, считано от 1 януари 2012 година. След това извършените разпоредителни сделки с имуществото на търговското дружество са нищожни, като в този случай е било необходимо да се назначи ликвидатор на търговското дружество.
В повечето случаи, като такъв се е вписвал служебно назначен ликвидатор от съответния съд.

Тримата софиянци действали по следната схема: снабдявали се със списък на такива дружества в съдебния район и набелязвали тези, които са собственост на чужденци, и партидата, на която се води недвижим имот. След това съставяли неистински документ - предварителен договор за покупко-продажба, без нотариална заверка, "сключен" между физическо лице - съучастник в измамата, играещ ролята на купувач, и чуждия гражданин, собственик и управител на непререгистрираното дружество, чиято собственост е имотът.

Полицаите проверили пет обекта и банков трезор, от които са иззети фалшиви документи, печати на нотариус, пари, компютърна конфигурация и телефони. Те са приложени във водените досъдебни производства.

Задържането на тримата мъже е удължено с прокурорско постановление за срок от 72 часа, като предстои внасяне на искане за постоянна мярка "задържане под стража" в Бургаския районен съд. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Задържаха измамници, отнели имоти на чужденци край морето | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди