изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 19:52 EEST
Издадено е разрешително за строеж на газопровода Добрич-Силистра    
НовиниМРРБ е издало разрешително за изграждане на 80 км преносен газопровод от Добрич до Силистра, с което е премахната и последната пречка пред изпълнението на дългогодишния проект. Това съобщи областният управител на Силистра Николай Димов.


Допуснато е предварително изпълнение. От фирмата „Булгартрансгаз" ЕАД декларираха, че имат готовност за работа. През ноември в тяхна полза бе учреден безсрочен сервитут по трасето. Избран е строителят. Налице са тръбите, на склад е и оборудването за автоматичната газоразпределителна станция на Силистра.
 
„Преносен газопровод високо налягане и автоматична газоредуцираща станция (АГРС) - Силистра е обявен за обект с национално значение от 2009 година. Общата му стойност е 12,4 млн. евро. От тях 75% са безвъзмездно финансиране от Европейската банка за възстановяване и развитие и 25% - съфинансиране от дружеството.
 
Газопроводът е с дължина 79,670 км. Ще преминава през общините Добричка, Тервел, Кайнарджа, Силистра и 25 землища. Предвидени са отклонения към общините Алфатар, Дулово и Тервел. Технологичният срок за изграждането му е 1 година в зависимост от метеорологичните условия.
 
Успоредно с газопровода ще се изгражда и разпределителната мрежа в Силистра от „Ситигаз-България". Първите потребители на синьото гориво се очаква да бъдат промишлената зона „Запад", общински и държавни обекти.

http://dariknews.bg

 


Сходни връзки

Издадено е разрешително за строеж на газопровода Добрич-Силистра | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди