изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:05 EET
Седем медала за добричките състезатели    
Спорт

На 16 декември 2011 г. в местността Побити камъни край варненското село Слънчево се проведе състезание по ориентиране за купа "8-ми декември", старт от есенния студентски шампионат за 2011 г. Участваха повече от 100 състезатели от 15 клуба.  Добричкият клуб "Добротица" участва с 22-ма състезатели, 18 ученици и 4 ветерани.



Маршрутите бяха средна дистанция, но с много контролни точки. Релефът в тази местност е много сложен, с много неравности: пясъчни дюни, дерета, дупки, връхчета, камъни и др. Растителността в голямата си част е непроходима. Дъждът и студът допълнително усложниха намирането на контролните точки. Това подложи на изпитание волята, знанията и уменията на състезателите, като най-опитните и тренираните успяха да излязат начело в класирането.

При момичетата до 14 години Кристина Дачкова от ФСГ "Васил Левски"и Анастасия Демирева от СОУ "П.Р.Славейков" се класираха на 2-ро и 3-то място, с което спечелиха сребърен и бронзов медали. Антония Маджарова от СОУ "П.Р.Славейков" остана на 4-то място.

При момчетата до 14 години Атанас Марков спечели бронзов медал, а Мартин Кирилов остана на 4-то място. И двамата учат в СОУ "П.Р.Славейков".

При девойките до 16 г. Инна Георгиева от СОУ "П.Р.Славейков" и Ели Петрова от ФСГ "В.Левски" спечелиха сребърен и бронзов медали. Яна Маджарова от ЕГ "Гео Милев" остана на 4-то място.

Юношите до 16 г. Дамян Николов ФСГ "В.Левски" от  и Димитър Красимиров от СОУ "П.Р.Славейков" се класираха на 4-то и 5-то място.

Девойките до 18 г. Александра Стоянова и Кристина Тодорова от СОУ "П.Р.Славейков" спечелиха сребърен и бронзов медали.

Останалите състезатели от Добрич завършиха успешно, но на по-задни позиции с надеждата, че в следващото състезание могат да имат повече късмет.

Със 7 медала: 3 сребърни и 4 бронзови, се завърнаха добричките състезатели по ориентиране.

 


Сходни връзки

Седем медала за добричките състезатели | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди