изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:41 EET
Окръжен съд – Добрич, задържа 39-годишен, издирван от италианските власти    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, задържа под стража 39-годишния Милен Ж. М. от гр. Добрич по искане на италианските съдебни власти. Той се издирва с Европейска заповед за арест, издадена от съда в гр. Л Акуила на 07.12.2012 г. С нея се настоява за предаването му, заради участие в международна престъпна група в Италия, създадена с цел придобиване на информация за съдържанието на чужди платежни инструменти.

Италианските власти уточняват, че той се издирва за извършени тежки умишлени престъпления – участие в организирана престъпна група и изготвяне, монтиране и използване на техническо средство, за да придобие информация за платежен инструмент и използване на данни от платежен инструмент без съгласието на титуляря. За тях по италианското законодателство са предвидени наказания до 9 години и 4 месеца лишаване от свобода. По българския Наказателен кодекс той може да получи за ползване на чужд платежен инструмент наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години, а за участие в организирана престъпна група от 1 до 6 години.

Окръжен съд – Добрич, като взе предвид представените доказателства и становищата на страните, установи, че Милен Ж. се издирва за участие в наказателно производство срещу него в Република Италия. Той е разследван за тежко умишлено престъпление, наказуемо и по българското законодателство. Съдът прие, че постоянният му адрес и необходимостта да се грижи за близките му, не променят становището, че единствената адекватна мярка за неотклонение е задържане под стража. Само така ще бъде осигурено явяването на лицето в производството за разглеждане по същество на Европейската заповед за арест. С тези аргументи съдът намери за основателно искането на Окръжна прокуратура - гр. Добрич, за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража” спрямо Милен М.

Той има средно образование, семеен е, не работи, не е осъждан.

Определението на Окръжен съд – Добрич, подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна.

14.12.2012 г. Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, задържа 39-годишен, издирван от италианските власти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди