изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:46 EET
АХ, ТЕЗИ САЩ: ДЕСЕТКИ ЖЕРТВИ ПРИ СТРЕЛБА В УЧИЛИЩЕ    
По света

Най-малко 27 души, от които 20 деца, бяха убити при стрелба на 24-годишен мъж в начално училище в американския град Нютаун, щата Кънектикът, предаде Ройтерс. Ако броят на убитите бъде потвърден официално, инцидентът ще стане едно от най-тежките масови убийства в историята на САЩ.




Инцидентът в началното училище "Санди Хук" е станал в 9.40 ч местно време, предаде БТА. Сред жертвите на стрелбата са директорът и психологът на училището.
В "Санди Хук" учат деца между 5 и 10 години. В сградата на училището има и детска градина и според родители в момента на стрелбата там са се намирали общо около 900 деца, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.
 
24-годишният стрелец Райън Ланза, син на един от преподавателите, е открит мъртъв в учебното заведение.
От полицията добавят, че единият от родителите на младия мъж също е бил намерен мъртъв в дома си в Ню Джърси, предаде Ен Би Си.
 По непотвърдена информация е застрелял баща си в семейния дом, а след това е отишъл в училището и е убил своята майка, която преподава там, съобщава АФП.
 
Ланза имал четири оръжия и бронежилетка, според телевизия Дабъл Ю Ей Би Си. От местопрестъплението са иззети два пистолета, съобщи телевизия Ен Би Си Нюз.

Има непотвърдени сведения за втори стрелец, след като очевидци чули да проехтяват над десет, а според някои и към 100 изстрели. Мъж бил задържан от полицията в гората близо до училището, облечен в камуфлажни дрехи, но не е ясно дали има връзка със стрелбата, съобщи Си Би Ес.

"Беше ужасяващо," заяви майката на момиче от училището, цитирана от Ройтерс. "Всички бяха в истерия - родители, ученици. Деца излизаха от училището целите в кръв", добави тя.
 Тя препредаде разказа на друга майка-нейна приятелка, която се намирала в училището по време на стрелбата. Тя видяла как "маскиран мъж" влиза в стаята на директора и чула изстрели.

Изродът, убил децата и преподавателите

Телевизионни кадри показаха полиция и линейки на мястото на кошмарната драма, родители, тичащи към училищната сграда и разплакани ученици.
 
Всички училища и детски градини в Нютаун са затворени след инцидента.
 
Американският президент Барак Обама заяви, че трябва да бъдат предприети мерки, за да се предотвратят нови трагедии, предаде Би Би Си, цитирана от "Фокус".
„Нашите сърца скърбят за жертвите в Кънектикът”, каза Обама, който не успя да скрие сълзите си по време на пресконференция.
 
„Повечето от загиналите днес бяха деца, прекрасни малки деца на възраст между пет и десет години. Целият живот беше пред тях – рождени дни, дипломи, сватби, техни собствени деца”, каза президентът.
Обама нареди всички американски флагове на официални сгради и военни обекти да бъдат спуснати в памет на загиналите при стрелбата.
 Нареждането ще остане в сила до 18 декември.
Президентът определи атаката в училището в Кънектикът като „безсмислен акт на насилие”.
 
На 16 април 2007 г. в Техническия университет в градчето Блекбърг в американския щат Вирджиния студент застреля 32 души и рани още 15, преди да се самоубие.
 Стрелбата е най-кървавото нападение с огнестрелно оръжие в учебно заведение в историята на САЩ.
 
На 30 юли тази година 24-годишният бивш студент по неврология застреля 12 души и рани още близо 60 по време на нощна прожекция на последния филм от сагата за Батман - "Черният рицар:Възраждане".  DIR.BG

В МOМЕНТА CNN ПРЕДАВА ПРЯКО ОТ МЯСТОТО НА ТРАГЕДИЯТА

Братът на нападателя в Кънектикът е намерен мъртъв
 

 


Сходни връзки

АХ, ТЕЗИ САЩ: ДЕСЕТКИ ЖЕРТВИ ПРИ СТРЕЛБА В УЧИЛИЩЕ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
АХ, ТЕЗИ САЩ: ДЕСЕТКИ ЖЕРТВИ ПРИ СТРЕЛБА В УЧИЛИЩЕ
Автор: Anonymous да 2012-12-15 @ 11:04 EET
Ето какво означава американската демокрация, "земният рай". По този път ли ще върви и България? Защото манипулираните чрез медии и неграмотни политици българи обожават американците. Не е ли разбрал още нашият беден народ, че САЩ, МВФ, Световната банка и НАТО ни водят право към бездната? Жалко е за тези, които страдат по тяхна причина.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди