изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:08 EEST
18 души се удавиха край о-в Лесбос    
По света 18 имигранти са загинали, а девет са в неизвестност, след като имповизираната им лодка потъна в Егейско море край бреговете на Гърция, съобщиха от полицията.


"Само един човек е бил изтеглен от водата и хоспитализиран", каза говорителят на полицията пред АФП, като добави, че досега са били открити 18 тела - повечето от тях на плаж близо до град Митилини на остров Лесбос.

Единственият оцелял е 20-годишен мъж, който е бил отведен в болницата в Митилини. Той заявил пред властите, че на лодката е имало 28 души, включително деца. Операцията по издирването на оцелели продължава.

Жертвите са отплавали от западния бряг на Турция на 13 декември, но са попаднали в лоши метеорологични условия, довели до обръщането на лодката, съобщиха от полицията. Властите все още не са обявили националностите на жертвите.

Островът е един от няколкото в източната част на Егейско море, които се намират в близост до турския бряг и често стават цел за имигранти, опитващи се да достигнат до Западна Европа. http://www.dartsnews.bg
 


Сходни връзки

18 души се удавиха край о-в Лесбос | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди