изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:35 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностСДВР. Служители на столична полиция задържаха трима криминално проявени за извършена кражба. На 13 декември около 11.15 часа автопатрул на отдел „Сигнално охранителна дейност” към СДВР спрели за проверка трима мъже с каруца, в която били натоварени 5 ролки оградна мрежа. Установило се, че това са М.И./41г./, В.П./49г./ от Берковица и спътникът им Г.К./49г./ от Панагюрище, криминално проявени и осъждани за кражби.

Тримата били задържани с полицейска мярка за 24 часа в Седмо районно управление. От проведените оперативни мероприятия станало ясно, че тримата извършили кражбата на мрежата от имот в кв.”Малинова долина”, собственост на 43-годишен мъж. Материалите по случая били докладвани пред Софийска районна прокуратура и на задържаните били повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл.194 от НК и наложени мерки „Задържане под стража” за срок от 72 часа.

Пловдив. Двама братя са уличени в извършване на грабеж в Пловдив. По първоначални данни, вчера около 20 часа в междублоково пространство в ж.к. „Тракия” две 14-годишни момчета били настигнати от непознати младеж и тийнейджър. Първоначално двамата заговорили децата, а после чрез заплахи отнели от едното 15 лева. След подадения в полицията сигнал за случилото се, служители от Пето РУП установили, че грабежът е дело на пловдивчанина М.Т. /19 г./ и 14-годишния му брат. Младежът е задържан за 24 часа в ареста на районното управление. Продължава издирването на родственикът му, който се укрива. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.

Велико Търново. Криминално проявен е задържан за оказана съпротива на полицейски служители и нарушаване на обществения ред. Снощи, около 22,30 часа, пред заведение в Свищов 37-годишният П. П. от русенското село Кривина в явно нетрезво състояние е извършил непристойни действия, нарушаващи обществения ред. На мястото е бил изпратен полицейски екип, който П. П. посрещнал с обиди, псувни и закани. Той оказал съпротива, ритал полицай по краката, опитал да скъса пангон от униформата на единия и дърпал за реверите и светлоотразителната жилетка другия служител. 37-годишният мъж не изпълнил разпорежданията на патрула и осуетил полицейската проверка. Той е задържан и съпроводен до сградата на полицейското управление в града, където продължил да обижда и псува полицаите. Отказал и да даде кръвна проба. Задържан е за 24 часа по ЗМВР. По случая е образувано бързо производство за хулиганство.

 

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди