изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:48 EET
ОСЕМ ПРОЕКТА ОТ БИЗНЕСА В МИГ ТЕРВЕЛ – КРУШАРИ    
Новини

Три месеца продължи разяснителната кампания и подготовката за кандидатстване на бенефициентите, които живеят или имат собствен бизнес на територията на някоя от двете общини в МИГ Тервел-Крушари. През това време се формулираха първите инициативи на малкия бизнес и земеделците. Онези от гражданите, които прецениха, че всички условия на мерките съответстват на техните възможности и намерения, заявиха желанието си да внесат свои проекти в МИГ. Внесените проекти са разнообразни като видове инвестиции.



 

            Един от кандидатите е производител на закуски и има собствен ситничарски цех в гр. Тервел. Той кандидатства по мярка 312 на стратегията. Проектът е на обща стойност 46 150, 67 лв., от като 70% от сумата ще се осигури чрез стратегията на МИГ. Бенефициентът ще закупи нова тестомесачна машина с капацитет 50 кг., конвектомат за печене на пара с обем 12 тави и специализиран автомобил за разнос на продукцията. С новото оборудване ще се постигне модернизиране на активите на фирмата, ще се увеличи обемът и ще се разнообрази продуктовата гама на цеха. Планира се откриване на едно ново работно място.

            Друг от кандидатите – развиващ бизнес в преработвателната промишленост, планира да закупи нова опаковъчна машина, товарен микробус и автомобил за разнос на готовата продукция. Фирмата произвежда подправки от собствени зеленчуци, а така също и разфасова прахообразни и гранулирани храни и подправки. МИГ ще финансира 50% от инвестицията в материалните активи, които кандидатът ще закупи. Проектът е по мярка 123 на стратегията.

            Приет е и проект за изграждане и оборудване на фитнес салон чрез преустройство на съществуващ търговски център. Проектът е по мярка 312 на стратегията и е на стойност 111 002,28 лв. и предвижда строителни работи за 73 004,44 лв., доставка на фитнес уреди на стойност 27 918,50 лв., закупуване на обзавеждане – 10 079 лв.

            Приет е и проект по мярка 311 на стратегията, чрез който земеделски производител ще преустрои съществуваща постройка в къща за екологичен туризъм. Имотът, в който се изгражда къщата, е лешникова градина. Капацитетът на къщата е 12 души. В нея ще се изгради и малък фитнес-салон, който гостите ще могат да ползват. Проектът е на стойност 139 000 лв.

            Стратегията на МИГ ще подкрепи и втори проект за къща за гости. Инвестицията е на стойност 92 177 лв. и е по мярка 312. Бенефициентът предвижда да закупи кухненско оборудване за обзавеждане на втори кухненски кът, джакузи и микробус с 20 места.

            Разглеждат се и два проекта за малки фотоволтаични централи  - един по мярка 311 и втори по мярка 312.

            Осмият проект е за закупуване на малък трактор и е по мярка 121 на стратегията.

            Назначени са две комисии за оценка на постъпилите проекти – една за общинските и втора – за частните проекти.

            Онези от проектите, които са класирани за финансиране от бюджета на стратегията за 2012 г., ще бъдат внесени в Държавен Фонд "Земеделие” за окончателна оценка и подписване на договори за финансиране.

            От януари 2013 г. ще започне прием на  проекти за финансиране от бюджет 2013 на стратегията. 

 


Сходни връзки

ОСЕМ ПРОЕКТА ОТ БИЗНЕСА В МИГ ТЕРВЕЛ – КРУШАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди