изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:48 EET
ГЛИГАН ИЛИ СЪРНА    
Кулинарни

ГЛИГАН ИЛИ СЪРНА



Необходими продукти:

месо, нарязано на едро, 0.5 кг гъби /леко ги задушаваме в тенджерка, за да не заемат много място и да им излезе водата, която се изхвърля/, 2-3 глави стар лук /или праз лук - или и от двата/ - нарязани на едро, 4-5 моркова /нарязани на кръгчета/, 2-3 картофа нарязани на едро, 50 гр масло,1 супена лъжица свинска мас, дафинов лист, бахар, черен пипер, сол - на вкус, /може да се сложат и други подходящи сухи или пресни подправки, но да не се прекалява с тях, за да се запази автентичния вкус на дивечовото месо, 2-3 цели скилидки чесън, чаша вино - за предпочитане бяло, защото червеното боядисва всички съставки и се губи пъстрия цвят на ястието.

 

Начин на приготвяне:

Всички продукти се слагат заедно в тава, която се покрива с фолио /още по-добре става в голям глинен съд с капак/. Пече се 3 часа на 180 градуса, след което се маха фолиото /капака/ и се запича още 30-45 минути. Варианти: предварително да запържите лука и после леко месото и след това да добавите останалите продукти, да сгъстите соса, ако има нужда с 2 лъжици брашно, да добавите сушени сини сливи... Спокойно можете да експериментирате!

 


Сходни връзки

ГЛИГАН ИЛИ СЪРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди