изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:07 EET
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалите почивни дни на територията на ОД НА МВР Добрич са регистрирани 10 криминални престъпления.

- На 15 декември в 19:40 часа е получено съобщение за проникване в частен дом в ж.к. „Балик” в град Добрич. Установено е, че за времето от 15:30 часа до 19:30 часа чрез взлом на прозорец е проникнато в жилището. По данни на тъжителя е извършена кражба на златни накити. По случая се работи в условията на досъдебно производство по описа на Първо РУП Добрич.
- На 16 декември във Второ РУП Добрич е получено съобщение за взломна кражба от частен дом в село Добрево, община Добричка. По данни на тъжителката е извършена кражба на медни и ръчни инструменти.
На същата дата е получено съобщение за проникване в частен дом в село Лясково, община Добричка. Установено е, че през незаключен прозорец, неизвестен извършител е проникнал в жилището. По данни на тъжителя е извършена кражба на 32 литра алкохол и сума пари.
По двата случая са образувани досъдебни производства по описа на Второ РУП Добрич.
- На 16 декември около 22:15 часа в РУП Генерал Тошево е получено съобщение, че в паркирано МПС, по улица „Александър Стамболийски” в град Генерал Тошево, се употребяват наркотични вещества. При последвалата проверка е установено, че в лек автомобил „Фолксваген”, С.Т. (22г.), И.И. (18г.) и Н.Н. (22г.) и тримата от град Генерал Тошево са употребили собственоръчно направени цигари. В хода на работа в МПС е открито найлоново пликче със суха тревна маса, която при полевия тест реагира на наркотичното вещество – канабис.  По случая е образувано бързо полицейско производство.
- На 16 декември около 6:40 часа на кръстовището на улица „Вардар” с булевард „Русия”, лек автомобил „Мерцедес”, управляван от Х.В. (26г.) преминава на червен забранителен сигнал на светофарна уредба. Вследствие на което е спрян за проверка от автопатрул при ОД НА МВР Добрич. При последвалата проверка за алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,8 промила в издишания от водача въздух. Взета е кръвна проба по надлежния ред. Водача на МПС е задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа в Първо РУП Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

 Контролните органи са съставили 23 акта и 51 фиша за констатираните от тях нарушения.

- На 15 декември около 11:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на главен път I-9, на около 200 метра след кръстовището за село Стражица, посока град Варна – град Балчик. Лек автомобил „Сузуки” с варненска регистрация, навлиза в платното за насрещно движение, преминава през канавката в ляво на посока на движението си и се преобръща в крайпътна нива. Вследствие на ПТП е пострадала десетмесечната Н.П., която е откарана в МБАЛ „Св. Марина” в град Варна, с травма в гръдния кош без опасност за живота. Взетата проба за употреба на алкохол на водача на МПС е с отрицателен резултат. Несъобразената скорост при заледен участък от пътя е причината за възникването на пътния инцидент.

На територията на ОД НА МВР Добрич са възникнали три пожара.
- На 16 декември в 1:30 часа е получено съобщение за пожар в стопанска постройка в село Пряспа, община Балчик. Вследствие на огнената стихия е изгоряла 20м2 покривна конструкция, унищожена е 15м2 спомагателна постройка, 3 броя бяла и черна техника, моторни и електрически инструменти. Причините за възникването на пожара се изясняват.

17.12.2012 г.       ОД НА МВР ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди