изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:41 EEST
„АЛБЕНА” АД ОТНОВО Е СРЕД ОТЛИЧЕНИТЕ ЗА РАБОТОДАТЕЛ НА ГОДИНАТА    
Туризъм„Албена” АД е класирано на второ място в класацията „Работодател на 2012 г.” в категория Категория ІІІ - “Работодател (със средносписъчен брой на персонала над 50 души), обявил най-много работни места на първичния пазар на труда и наел на тях кандидати, насочени от ДБТ”. Първото място е присъдено тази година на „Дюни” АД.


Наградите бяха връчени от министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов на специална церемония. Класирането се извършва вече девета година от Агенцията по заетостта.

На церемонията министърът е отбелязал, че през 2013 г. ще се осигури заетост на повече от 22 000 лица чрез мерки по Националния план за действие по заетостта и на над 70 хиляди безработни чрез схеми по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Планирано е чрез бюрата по труда да се устроят на работа над 130 хиляди безработни. Министърът е направил равносметка за последната година, през която 31 100 безработни са включени в заетост, а в насърчителни мерки за заетост и обучение – над 4 200 безработни по НПДЗ. До момента в различните проекти по оперативната програма са включени над 321 хиляди безработни и заети лица. Приоритет в социалната политика тази година е осигуряването на заетост на младежите до 29 години, допълни още министър Младенов и уточни,че е осигурена заетост на над 51 410 безработни младежи. Младите хора, започнали работа тази година са с около 10 000 повече в сравнение с 2011 г., уточни той.
В приветствието си министър Младенов отбеляза, че през следващата година се планира включването на нови 37 400 безработни и най-малко на 45 хиляди заети лица в обучение по схеми на ОПРЧР. За последните две години броят на лицата, започнали работа с подкрепата на Европейския социален фонд е нараснал над 20 пъти. НДТ

 


Сходни връзки

„АЛБЕНА” АД ОТНОВО Е СРЕД ОТЛИЧЕНИТЕ ЗА РАБОТОДАТЕЛ НА ГОДИНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди