изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:24 EET
ДЕЦА НАБИРАТ СРЕДСТВА ЗА ИГРАЧКИ С ИЗЛОЖБА-БАЗАР НА СУРВАКНИЦИ    
КоледаВ изпълнение на Програмата за Коледните и новогодишни празници в  Зеления образователен център в града бе експонирана изложба-базар на сурвакници и коледни сувенири, съобщават оттам. Техни автори са децата от ЦДГ „Дора Габе” – Шабла. За своите гости те подготвили стихове за Коледа, наричания за здраве и берекет.

 Пресъздали запалването на бъдника, благословиите на стопанина и стопанката, посрещането на скъпите гости-коледарите пресъздали децата. От името на родителския съвет, неговият председател Галина Анастасова благодари на ръководството на детската градина, в лицето на директора Ана Христова, на родителите за съдействието при изработването на сурвакниците и сувенирите и не на последно място на децата за автентичните изпълнения.
Присъстващите на празника имаха възможността да разгледат и закупят добруджански сурвакници и сувенири, изработени с благотворителна цел от децата.
Броени минути след откриването на изложбата-базар, повечето от експонатите бяха изкупени. Останали ще бъдат изложени в детската градина до 20 декември, а след тази дата разпродажбата ще продължи на градския площад.
Събраните средства от благотворителната кауза, за закупуването на играчки са 670 лв., съобщават още от центъра. НДТ

 


Сходни връзки

ДЕЦА НАБИРАТ СРЕДСТВА ЗА ИГРАЧКИ С ИЗЛОЖБА-БАЗАР НА СУРВАКНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди