изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:53 EEST
ПОСЛЕДНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОбС НА ТЕРВЕЛ ЗА ГОДИНАТА    
НовиниПодготвя се последно за годината заседание на Общинския съвет в Тервел, съобщиха от кметството. То ще се проведе на 19 декември. Ще бъдат разглеждани въпроси свързани с актуализация на финансовите разчети на общинския бюджет, както и такива, касаещи териториалното и селищното устройство и малкия бизнес, по конкретно - пчеларството на територията на общината.

Предлага се и проект за план-сметка чистота за 2013 г. Не се третира въпрос за изменение на размера в промили на таксата за битови отпадъци. Налогът ще се изчислява на база данъчна оценка за физическите лица и по-високата между отчетна и данъчна стойност на имотите на юридическите лица. Планира се през 2013 г. дейностите по сметосъбирането, поддържането на депата, зелените площи и другите публични обекти да се финансират с 463 218 лв. Сумата е само с 5 000 лв. по-малка от актуализираната план-сметка за 2012 г. През тази година обаче общината е направила неприсъщ за дейността разход за придобиване на право на строеж върху идеална част от депото в с. Стожер. Приходната част на сметката и през 2013 г. се формира изцяло от събраните такси от населението и фирмите. Предвиждат се 10 000 лв. за закупуване на контейнери тип „Бобър” и 10 000 лв. за нови метални кофи за жилищните имоти с дворове. Оперативните разходи за сметосъбиране и почистване възлизат на 117 518 лв. Отчисленията, които общината ще направи към републиканския бюджет по Закона за управление на отпадъците, са в размер на 40 500 лв.

Сред материалите, които ще се разглеждат от съветниците е предложение за издаване на запис на заповед, която следва да обезпечи аванс за ДДС върху 50 процента от допустимите разходи по проекта за рехабилитация на трите общински пътя, построяването на читалището в Зърнево, ремонта на тервелското читалище, водопровода в с. Каблешково и закупуването на микробус на Дома за стари хора. Общината ще получи от ДФЗ в началото на идната година 399 514, 38 лв. за разходи за ДДС за изпълнени строителни работи по проекта.

На общинските съветници се предлага да одобрят временни безлихвени заеми от общинския бюджет за осигуряване на средства за разплащания по проекти на две от общинските училища – в  Нова Камена и в Орляк. Предлага се компенсирана промяна на поименния списък на капиталовите разходи.Разчетът се завишава с 26 658 лв.

Ще се разисква и предложение за промени в бюджета на общината за 2012 г. Увеличава се приходната част с 468 200 лв. Преизпълнение към 30.11.2012 г. с 32 процента се отчита по отношение на данъчните приходи. Ще бъдат разгледани предложения за отпускане на персонални пенсии от Министерски съвет на две деца – 6 и 7 годишни. Предлага се да се подпомогне с 500 лв. Виктория Пенкова – дете с изявени дарби в пеенето.

Предлага се ОбС да вземе решение, с което се регламентира безвъзмездно учредяване на право на ползване за устройване на постоянни и настаняване на временни пчелини във всякакъв вид територии, които са общинска собственост. НДТ

 


Сходни връзки

ПОСЛЕДНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОбС НА ТЕРВЕЛ ЗА ГОДИНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди