изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:13 EEST
Окръжен съд – Добрич, измени в парична гаранция мярката за неотклонение на 38-годишен служител на реда    
Ред и сигурност

Окръжен съд – Добрич, измени наложената на 38-годишния Иван Г. П. мярка за неотклонение задържане под стража в парична гаранция в размер на 600 лв.



Той е разследван по обвинение за това, че на 27.11.2012 г. около 14 ч. в гр. Добрич, в качеството си на длъжностно лице – полицейски орган – полицай в Първо РУ „Полиция” в гр. Добрич, е поискал и приел дар – 200 лв., които не му се следват, за да не извърши действие по служба. На 29.11.2012 г. Окръжен съд – Добрич, взе спрямо него най-тежката мярка за неотклонение.

Делото днес е образувано по молба на Иван П. да бъде изменена мярката за неотклонение в по-лека. Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, заяви, че искането е основателно и предложи мярката за неотклонение да бъде изменена в парична гаранция в размер на 500 лв.  
            Окръжен съд – Добрич, като взе предвид постъпилата молба, събраните по делото доказателства и становищата на страните, установи, че спрямо 38-годишният е повдигнато обвинение за тежко умишлено престъпление, наказуемо с лишаване от свобода. Съдът намира, че продължава да бъде налице обоснованото предположение, че той е извършил деянието, за което е привлечен да отговаря. При вземане на първоначалната мярка за неотклонение съдът е акцентирал на опасността той да извърши друго престъпление, имайки предвид заеманата от него длъжност, и че не е бил отстранен от нея. Приложена впоследствие по делото заповед на директора на ОДП, показва че Иван П. е временно отстранен от длъжност. Това ново обстоятелство мотивира съда да приеме, че е отпаднала опасността той да извърши друго престъпление. Съдът обърна внимание също, че по делото е представено доказателство, което опровергава едно от обстоятелствата в обвинението - че е взел подкуп, за да не изпълни задължение по служба – съставяне на акт за липсваща гражданска отговорност на водач на автомобил. Съдът прецени, че към настоящия момент опасността 38-годишният да се укрие не е висока.

С тези изводи съдът прие молбата на Иван П. за основателна. Съдът обърна внимание също на заявеното от Окръжна прокуратура – Добрич, че всички следствени действия по делото са извършени.

Окръжен съд – Добрич, намери, че следва да измени мярката за неотклонение на Иван П. и да му наложи парична гаранция.

Той има средно образование, семеен е, работи, не е осъждан.

            Актът на Окръжен съд – Добрич, подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна.

 

18.12.2012 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд     
 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, измени в парична гаранция мярката за неотклонение на 38-годишен служител на реда | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди