изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:24 EEST
КРИЗА Е: Вдигат с 10% надници на столични кметове    
НовиниС 10 на сто да се вдигнат заплатите на районните кметове на София, предлагат от Столичната община. Целта е постепенно те да получат повече дейности, с които да се занимават, защото сега имат известни лимити. Това каза зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов по време на обсъждането на проектобюджета на града за 2013 г. С увеличени заплати ще са не само 24-те районни кметове, а и кметските наместници и назначаемите кметове, обясни зам.-кметът. Предстои Столичният общински съвет да одобри предложението

В момента районните кметове са много активни в правенето на детски градини, имат известни лимити, които те ползват за поддържане на междублоковите пространства и поддържането на детски площадки. Това каза още Дончо Барбалов. Предстои да им бъде отпуснат лимит и за поддръжка на пътна мрежа, което в момента се случва на централно ниво. Районните кметове в момента преценяват какви дейности да извършват спрямо разполагаемите средства.

Част от средствата от приватизация да се връщат на районните кметове, за да могат те да ги ползват по предназначение. Това е сред другите планове за децентрализация на районните кметства, каза още Барбалов.

На семинара в Сандански, където се обсъжда столичният бюджет 2013, бяха представени и транспортните ремонти в София за периода 2013-2016 г. Има готовност още през следващия строителен сезон да започне изпълнение на част от тези проекти, ако се подпише договорът с Европейска инвестиционна банка, увери зам.-кметът. 

http://www.dartsnews.bg

ОЩЕ ОТ КРИЗА Е:

 


Сходни връзки

КРИЗА Е: Вдигат с 10% надници на столични кметове | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
КРИЗА Е: Вдигат с 10% надници на столични кметове
Автор: Anonymous да 2012-12-19 @ 00:13 EET

Пенсионерите, майките с малки деца, младежите до 29 години да духат на.... знаят на кого!!!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди