изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:47 EET
Студът в Русия взе 21 жертви за денонощие    
По света21 починали от измръзване за 24 часа, прекъснато електричество, експлозия в канализационната мрежа - всички тези събития накараха руския печат да обяви, че в скованата от студ Русия, включително на юг, където традиционно климатът е мек, настъпва "краят на света", предаде АФП, цитирана от БТА.

Над 270 души са потърсили медицинска помощ, а 147 от тях са били приети в болница, съобщи информационна агенция РИА Новости, позовавайки се на медицински източници.

Общо от началото на зимата от студовете в Русия са починали 45 души.
"Краят на света дойде в Русия по-рано от очакваното", пише днес в. "Росийская газета". От миналата седмица температурите в цялата страна падат непрекъснато. В Москва те достигнаха минус 20 градуса, а в големите градове в Западен Сибир като Новосибирск, Томс, Омск и Барнаул граничат с минус 47 градуса. Най-студено обаче е в Магадан, в руския Далечен изток, където живакът в термометрите в последните дни упорито се задържа под минус 50 градуса, а вчера бе дори минус 54 градуса.

За сериозни прекъсвания на тока, спукани водопроводи и аварии в отоплителната мрежа в резултат от студа в Самара (района на р. Волга), Новосибирск, Саратов (Югоизточна Русия) и Уфа (Южен Урал) съобщава Министерството на извънредните ситуации. В Саратов заради спукани канализационни тръби вода се изливала направо на пътя, превръщайки го в ледена парзалка, посочва "Росийская газета".

Жителите на Омск се топлят на самоделни радиатори, на фурните от газовите си печки и дори палят огън в апартаментите си, за да се сгреят, допълва вестникът. В много сибирски градове собствениците на автомобили се опитват да "спасят" колите си от студа, като оставят двигателите да работят по цяла нощ, поради което улиците са потънали в гъсти облаци изгорели газове, посочва същият източник.

Южните райони на страната също не са пощадени от мразовете. В Махачкала - столицата на кавказката република Дагестан, на брега на Каспийско море - авиотранспортът е нарушен от дни заради силните снеговалежи, а улиците са се превърнали в огромни преспи, отбелязва "Росийская газета".

Синоптичните прогнози за следващите дни не са никак обнадеждаващи. Арктическият студ ще се задържи поне до петък, съобщи руският метеорологичен център.
http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Студът в Русия взе 21 жертви за денонощие | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди